2019. január 20. vasárnapFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Netről letöltött látványtervekkel kampányol Florea?

szerk. 2012. június 07. 16:48, utolsó frissítés: 17:32

Frunda kampánycsapata szerint a marosvásárhelyi polgármester lopott fotókkal illusztrálta a technológiai park tervét. Florea szerint a képsorozat csak a hangulatot ábrázolja.


Internetről átvett képeket sajátjaként tüntet fel Dorin Florea – hívta fel a figyelmet Frunda György kampánystábja. A marosvásárhelyi polgármester Facebook-oldalán szerdán közzétették a majdani technológiai park látványtervét, amelynek létrehozásáért Frunda stábja szerint a polgármesteri hivatal semmit nem tett az elmúlt másfél évben, amikor a sportrepülőtér tulajdoncseréje kapcsán a város vezetőinek intézkedniük kellett volna.

„Dorin Florea Facebookos oldalán most előjöttek egy szép színes rajzzal és néhány makett-fotóval, hogy bizonyítsák, foglalkoztatja őket a téma. A képekről azonban kiderült, hogy kivétel nélkül mindegyiket az internetről töltötték le, ez pedig azt bizonyítja, hogy nem csak terv, de elképzelés sincs arról, hogy mit kellene tenniük az ügyben” – hívja fel a figyelmet az RMDSZ.


„Dorin Florea nem tud semmit felmutatni, négy évvel ezelőtti ígéreteiből kevés valósult meg. Az utolsó 100 méteren próbálja nemlétező megvalósításokkal visszaszerezni azoknak a szavazatát, akik az utóbbi időben elfordultak tőle. Például a technológiai park látványtervével, amelyről ugyan beszél, de valójában nem tett semmit a megvalósításáért. Szégyenletesnek, sőt visszataszítónak tartom, hogy saját terve illusztrálására mások látványképeit használja fel.


Ha a terv létezik, a hozzávaló makettképeknek is létezniük kellene;

kérdés, hogy akkor miért kellett ezeket máshonnan „kölcsönöznie”. Dorin Florea ezzel becsapta a marosvásárhelyieket, és azt gondolom, hogy aki egyszer megtette, az többször is megtette. Visszaélt a bizalmunkkal, mennie kell!” – nyilatkozta az ügy kapcsán Frunda György, az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje.Dorin Florea a következő szöveget tette közzé a Facebookján elérhető galériánál, reagálva Frunda csapatának vádjaira:

"A Digitális Maros stratégia részét képező, a Kutatásért és Orvosi Informatikáért Tudományos Város első képe. A Tudományos Város egy olyan üzleti körzet lesz, amely egy business övezetből, valamint egy lakóövezetből fog állni, Köz-Magán Partnerségi rendszerben felépítve. (magánbefektetés).

Megjegyzés: azok figyelmébe, akik nem jártasak az építészet területén: a mellékelt képek a megvalósíthatósági tanulmány előtti előzetes elképzelés részei. Ez a képsorozat a szakemberekből álló csoport által javasolt négy változat egyike. Minden javaslat tartalmaz egy helyzetrajzot a telekfelosztásáról és háromdimenziós képeket az összhangulatról.

Ebben a fázisban az összhangulatot ábrázoló háromdimenziós képek nem annak a mása, amit Marosvásárhelyen építeni fognak, ezeket a Polgármesteri Hivatal rendelkezésére bocsájtják a szakemberek, hogy valami ahhoz hasonlót jelenítsenek meg, mint ami épülni fog. A következő lépések a megvalósíthatósági tanulmány, majd a műszaki terv megvalósítása. A végleges háromdimenziós képek, melyek a pontos mása mindannak ami épülni fog az üzleti kerületben, csak abban a pillanatban lesznek megvalósíthatók, amikor a műszaki terv elkészült a végleges formájában."

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS