2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pedofilok közé épült be az Adevărul újságírója

szerk. 2013. október 18. 13:27, utolsó frissítés: 13:41

Románia népszerűnek számít a pedofilok körében, akik azt remélik, hogy a hajléktalan kiskorúak kevés pénzért megronthatóak. Az #i#Adevărul#/i# újságírója riportot készített az internet sötét oldaláról.


Pedofil internethasználók közé épült be több hónapra Andrei Aştefănesei, az Adevărul újságírója. A szerdán közölt riportban a nemzetköz pedofil-hálózat működését mutatja be.

A különleges programok révén elérhető Tor rendszerben a megfelelő biztonsági óvintézkedésekkel a felhasználók anonimitása biztosított. Ebben a rendszerben működött a Pedobook, ami a Facebook mintájára közösségi hálózatot biztosított a felhasználóknak. Azonban az ide regisztrálókban a közös pont nem a hasonló zenestílus vagy a baráti kör volt, hanem a pedofília gyakorlása.

A beszélgetésindító bemutatkozás egyik megszokott formája a kor és a „célkorosztály” meghatározása. „45 éves vagyok és az 5 és 16 év közötti gyerekeket szeretem” – idézi az újságíró az egyik ilyen fajta bemutatkozást.

Mint kiderül, legjobb, ha vigyázunk, hogy kire hagyjuk a gyermekeinket. A pedofilok eléggé nagy hányada igyekszik ugyanis alkalmi bébiszitterkedés révén baráti köreiben lévő személyek gyermekeit megrontani. Így az egyik idézett, a belga Patrick arról számol be, hogyan hagyta felvigyázni egy ismerős házaspár egy hétvégére kislányukkal. Ez volt az utolsó ilyen „tapasztalata”, amikor a bejegyzést írta.


Vannak még meglepőbb esetek is. Egy amerikai pedofil arról számol be, hogy megtalálta hasonló szexuális preferenciákkal rendelkező párját, akivel gyermekük lesz. Attól függetlenül, hogy fiú lesz vagy lány, meséli, az újszülöttet a "gyermekszeretet" szellemében fogják felnevelni.

A svéd Kristoffot az zavarja, hogy a svéd hatóságok nagyon komolyan veszik a pedofília elleni küzdelmet. Emellett arról is panaszkodik, hogy kevés a kiskorú hajléktalan nálukfele.

A belga Remus meglepődve értesül, hogy az újságíró romániai, és lelkendezve feltételezi azt, hogy nagyszámú kiskorú hajléktalan bolyong Románia utcáin, akik hajlandóak meggyőzetni magukat kevés pénzért. Ugyanő kéri, hogy csábítson fel magához több lányt, hogy legalább webcamen keresztül ő is nézhesse, mit tesz velük. Felajánlja, hogy fizetni fog, és akár abba is belemenne, hogy fiúk legyenek a kiskorúak.

2013 augusztusában fogták el a 28 éves Eric Eoin Marquest, egy egyesült államokbeli ír származású pedofilt. Az ő tulajdonában volt a legtöbb Toron lévő pedofil oldal, köztük a 3500 tagot számláló Pedobook is. Marques elfogása után a Pedobookot bezárták. A FBI az ügy felgöngyölítése kapcsán arra jött rá, hogy a bűnöző 1,5 millió dollárt utalt Romániába. Ez a pénz szerverek fenntartására, de egyben személyes ügyekre is szolgált.

A Tor, amit az internet sötét oldalának is neveznek, nemcsak a pedofiloknak biztosít anonimitást. Kiterjedt drog- és fegyverkereskedelem is folyik, valamint 350 dollárért akár román személyazonossági igazolványt is lehet rendelni. Az Adevarul szerkesztősége vásárolt egy Beretta pisztolyt, valamint alkudozott egy román gyártmányú AK 47-ért is, ami végül 700 dollárba került volna. A fizetés Bitcoinnal történik a pénzmozgások ellenőrizhetetlensége céljából.

A riport alapján felállították egy pedofil robotképet. Ez alapján a pedofilok bármilyen társadalmi rétegből és korosztályból származhatnak. Néha családtagok vagy családi barátok molesztálják a gyerekeket. Általában házasok, stabil kapcsolattal, munkahellyel. Közösségük megbecsült tagjai, akiknek a Tor anonimitása biztosítja azt a helyet, ahol megnyilvánulhatnak a börtönbe kerülésüktől való félelem nélkül. Általában hosszan elcsevegnek élményeikről, pedofil anyagokat cserélnek. Ezen kívül előszeretettel járnak játszóterekre, és alkalmi bébiszitterkedést is vállalnak.

címoldali illusztráció forrása: Foto-Ruhrgebiet via Shutterstock.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS