2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szabadlábon védekezhet a bölöni polgármester

S.Z. 2013. november 26. 16:24, utolsó frissítés: 18:25

Továbbra sem világos, Sikó Imre támadt-e a rendőrökre, vagy pedig fordítva. Hamarosan elkészül a törvényszéki orvosi látlelet.


Szabadlábon védekezhet a bölöni polgármester, Sikó Imre, valamint bátyja, Sikó Endre – tudtuk meg ügyvédjüktől. A Sikó testvérek múlt hét szerdán este súlyos összetűzésbe kerültek a helyi rendőrfőnökkel, Tăbăraş Mihai-jal és segédjével, Crăciun Iustinnal. Dulakodásra, majd tettlegességre került sor, ami a rendőrség székhelyén folytatódott.

A vádlottak ügyvédje, Anton Neculai szerint immár törvényes mederben folyik a vizsgálat, tiszteletben tartva a védencei szabadlábon való védekezéshez való jogát. Megtudtuk, hogy


hamarosan elkészül a törvényszéki orvosi látlelet

a Sikó testvérek sérüléseiről. Úgy tudjuk, Sikó Endre látlelete már elkészült, Sikó Imréé azonban nem, és mivel néhány nap már eltelt az incidens óta, ezért a kisebb sérülések már nagyrészt begyógyultak.Sikó Imre és Sikó Endre ellen testi sértés gyanújával indult büntetőeljárás, a vizsgálati fogságot 24 óráról 29 napra terjesztették ki. Ezt a határozatot írta felül a Kovászna Megyei Törvényszék keddi, végleges és megfellebbezhetetlen döntése.

A polgármester és bátyja, aki a helyi közbirtokosság elnöke, azt állítja, nem ők verték meg a rendőröket, hanem ellenkezőleg: a rendőrök támadtak rájuk. A Székely Hírmondó mindkét verziót leírja.

Sikó Imre és a rendőrök között régóta feszült a viszony. A polgármester azzal vádolja a rendőröket, hogy szemet hunynak a nagyméretű falopások fölött. A helyzet kezelésére szerdán délután megszervezték a rendőrséget felügyelő Területi Közrendészeti Hatóság ülését.A rendőrök szerint "a Bölönpatakon tartott ülés után a résztvevők italozni mentek, ezen sem a helyi rendőrök, sem a megyei rendőrség képviselője nem vett részt. Onnan hazafelé tartva a polgármester, a testvére és két másik személy, megpillantva a szolgálatban levő helyi rendőrautót, elállták annak útját.


Sértegetni kezdték a rendőröket,

akik erre nem válaszoltak. A rendőröknek sikerült visszavonulniuk a székhelyre, a polgármesterék azonban ide is követték őket. Ekkor már hatan voltak. A rendőrökre támadtak, megverték őket, ruháikat letépték.

A rendőröknek sikerült az épületbe menekülniük, próbálták az ajtón levő rácsot becsukni. Azzal a két személlyel volt szerencséjük, akik a polgármesterrel együtt voltak, és akik végül is lecsillapították a kedélyeket. A rendőrök önvédelemből könnygázsprayt használtak. A polgármester ezek után hívta a mentőt."

Sikó Endre másképp emlékszik: "az ATOP-gyűlésen különböző, a rendőröket érintő ügyek jöttek elő, mint például a falopások, ezért


a hangulat már ott feszült volt

– mondta. – Utána a vendégeket Bölönpatakon meghívtuk ebédre, fél hat felé Bölönbe tartottunk hazafelé két kocsival, én az egyik tanácsossal, Imre a saját autójával.

Az úton vártak ránk a rendőrök, én csak azt láttam, a testvérem kocsijának útját elállták, s miután ő kiszállt, leteperték a földre. Ezt látva, az autóval visszamentünk megnézni, mi történik, odaérve egy ütést én is kaptam. A rendőrök ezután elszaladtak, mi természetesen lementünk a rendőrség székhelyére, kérdőre vonni őket a történtekért.

Itt Imrét be akarták húzni egy ráccsal ellátott szobába, és rázárni az ajtót, miközben meg is ütötték. Ezt mi megakadályoztuk, mire


lefújtak gázspray-vel.

A rendőrök három tanút is odahívtak ezután, azzal a szándékkal, hogy később ellenünk vallhassanak. A polgármester hívta a mentőt, vele együtt én is bejöttem Sepsiszentgyörgyre, hogy ellássanak. A szemem és a lábam sérült meg" – mondta Sikó Endre.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS