2018. április 21. szombatKonrád
21°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kik kapnak támogatást a ComON Kolozsvár pályázatán?

2015. április 16. 13:32, utolsó frissítés: 2015. április 17. 14:57

Többnyelvűség, néptánc és vásári látványosságok is végeztek a top tízben. Pénz persze nem csak nekik jut.


Lezárult tegnap éjfélkor a szavazás a Com'on Kolozsvár pályázataira: a 437 kezdeményezésre 18782 személy 48609 szavazatot adott le. A szervező első közlése szerint az első 250 projekt részesül támogatásban, viszont azt is tervezik, hogy a hasonló kezdeményezéseket összehozzák, és azokat is segítsék, amelyek most nem kerültek be a legszavazottabbak közé.

Az első helyen a Musai-Muszáj végzett. A többnyelvűségért küzdő aktivisták azokkal a programokkal pályáztak, amelyeket eddig is működtettek: flashmobok, közviták, illetve az Ezer per tavasza. A csoport közleményt is küldött arról, hogy első helyen végeztek, ebben a lájkverseny megnyerését úgy értékelték, hogy most a polgármesteri hivatal egy olyan kezdeményezést támogat, amelyet korábban nem tartott fontosnak.

>>Az összes pályázat, szavazat szerinti sorrendben

A második helyen a Bogáncs-Zurboló pályázata áll: ők a Bogáncs Néptáncegyüttes fennállásának 30. évfordulójára szerveznek programsorozatot. A születésnapi sorozat hamarosan kezdődik, programja az Időgépen tekinthető meg.


A Famous néven pályázó csapatnak mind az öt projektje a top tízben végzett (3., 4., 5., 6., 8.). A fiatal művészek bemutatkozója szerint új szemléletet szeretnének a kolozsvári közönségben felébreszteni, ami a színielőadásokat, akrobata mutatványokat, zsonglőrködést illeti. A nyertes programjaikkal a kolozsvári városnapokra készülnek, és hatalmas ugrókötelezést, gólyalábas menüettezést, és efféle látványosságokat ígérnek.A hetedik helyen a román nyelvű tudományos diákköri konferencia végzett, amely a közgazdasági konferencia megszervezésére pályázott. Kilencedik az Exit csapata lett, amely interaktív színházi előadással készül a Reactor kulturális térben, a tizedik pedig a Potential Collective, akik ideiglenes kiállítótérré alakítanának át használaton kívüli üzlethelyiségeket, Pop-Up Gallery címmel.

A top 250-ben azok közül, amelyekhez magyar leírást is mellékeltek, ott található például az Apáczai kórusa, amely a Szép nyári nap című musicalt készül bemutatni, vagy a Játéktér kezdeményezése: az „Otherness Dialogues” projekt keretén belül, különböző, Kolozsváron élő közösségek történeteit szeretnék összegyűjteni. Bekerült több mozgást szorgalmazó projekt, a slam poetry bajnokság idei kolozsvári szakasza és egy új, team slam bajnokság is. Az első 250-be több utcai játékot, bulit és kerekasztalt is beszavaztak.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS