2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Másodpercenként veszít egy lájkolót Johannis az Antenák miatt

2016. február 18. 14:46, utolsó frissítés: 14:58

Az elmúlt napokban egyre dagadó politikai botránnyá nőtte ki magát az Antenák kilakoltatásának ügye, amely már Klaus Johannist is utolérte.


Az Antenák kilakoltátásának az ügye Klaus Johannis népszerűségén is csorbát ejtett, miután az államfő védelmébe vette a televíziós csatornákat. Johannis egy bukaresti rendezvényen fejtette ki véleményét az üggyel kapcsolatban, miszerint nem szabad a sajtószabadságot ”banális adminisztratív okokra hivatkozva” korlátozni.” Az államfő szavait követően nagyon sokan kritizálni kezdték amiatt, hogy egy jogerős bírósági ítélet végrehajtását „banális intézkedésnek” nevezte.

Az államfő népszerűségvesztése a Facebook követőinek a számában is mérhető, hiszen a mondatai után azonnal csökkenni kezdett az oldalát lájkolók száma. A facebrands.ro portál mérései szerint ma 13 óráig közel tízezren vonták vissza a lájkjukat Johannistól. Az unlájkolók között olyan ismert médiaszemélyiségek is vannak, mint Lucian Mândruţă médiaszemélyiség, aki a Facebook-oldalán osztotta meg követőivel tettét. De nemtetszésének adott hangot Tudor Chirilă zenész, a Colectiv-tragédiát követő tüntetéssorozat egyik hangadója is, aki szerint Johannishoz hasonló kijelentéseket az tesz, aki vagy hülye, vagy az Antena3 alkalmazottja. Chirilă a Johannishoz intézett szavaiban azt rója fel az államelnöknek, hogy az egy magántelevízió védelmében akarja befolyásolni a kormányt az egyes döntésekben.

Presedintele Klaus Iohannis consideră că recuperarea unui prejudiciu prin punerea în aplicare a unei SENTINȚE JUDECĂTORE...

Közzétette: Tudor Chirilă – 2016. február 17.


Johannis Facebook-oldalát elözönlötték a kritikus és negatív hozzászólások, egyesek szerint az államelnök tolvajokkal és hazugokkal szövetkezett, míg mások leírták, hogy már bánják, hogy hosszú órákat álltak sorba, csakhogy megszavazhassák Johannist elnöknek.

A Digi24 információi szerint percenként hat követőjét veszíti el az elnök a legnagyobb közösségi oldalon. A mi számításaink szerint ennél sokkal gyorsabb a folyamat.

A hétfői hírre, miszerint öt napon belül ki kell üríteni azokat az épületeket, amelyekben jelenleg az Antena 1 és Antena 3 televíziós csatornák működnek, mindenki felkapta a fejét, már csak azért is, mert a 10 év börtönbüntetésre ítélt Dan Voiculescu tulajdonában levő televíziók nyíltan az egyik politikai oldal szekerét tolják évek óta.

Az Antena3 hírtelevízió beszámolója szerint az adóhatóság erődemonstrációt tartott hétfőn a csatornánál, és a kiürítésre megszabott öt napos határidő a csatorna “elhallgattatását” is jelenti.

Călin Popescu Tăriceanu házelnök a „sajtószabadság elleni merényletnek” nevezte az ANAF akcióját, s szerinte ezzel foglalkoznia kell a parlamentnek. A szenátus óriási szavazatfölénnyel szavazta meg a házelnök javaslatát, és behívták Dacian Cioloş miniszterelnököt, hogy adjon magyarázatot az Antenák kilakoltatásával kapcsolatban.

Cioloş a szenátus előtti beszédében elmondta, hogy az ötnapos határidőt nem az ANAF találta ki, s hogy a pánikkeltés megalapozatlan, mert szó sincs a sajtószabadság elleni merényletről.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS