2020. június 4. csütörtökBulcsú
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Soós Anna marad a BBTE magyar tagozatát vezető rektorhelyettes

Simon Mária Tímea 2016. február 22. 19:46, utolsó frissítés: 19:49

A szavazásra jogosultak 73 százaléka vett részt a magyar rektorhelyetteseket eldöntő választáson.


Tagozatvezetőt választott ma a Babeş-Bolyai Tudományegyetem magyar tanári és a diák-elektorok közössége.

A szavazásra jogosult 364 szavazati joggal rendelkező személy közül 17 óráig 264-en járultak az urnákhoz. A leadott voksok alapján Soós Anna, a magyar tagozat jelenlegi vezetője 174 szavazatot kapott, így továbbra is ő lesz a BBTE magyar tagozatáért felelős rektorhelyettes. Az eddig Nagy László által betöltött másik rektorhelyettesi tisztséget ezentúl Markó Bálint fogja betölteni.

Máthé András, a Választási Bizottság tagja a Transindex megkeresésére elmondta, hogy a szavazásra jogosultak két szavazólapot kaptak, ennek alapján Soós Anna és Markó Bálint került ki győztesen, ők 228 illetve 189 szavazatot kaptak, Kádár Magor 82 szavazatot szerzett. Arra a kérdésre, hogy kit szeretnének a magyar tagozat élére, a választásra jogosultak 174-en Soós Annát jelölték meg, Markó Bálintot 41-en, míg Kádár Magor 24 voksot szerzett.

A BBTE magyar rektorhelyettesi tisztségeinek a betöltésére a február 8-i határidőig hárman adták le a pályázati dossziéjukat,dr. Soós Anna, a magyar tagozat jelenlegi vezetője, tanulmányi rektorhelyettes, dr. Kádár Magor, a Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézet magyar tagozati igazgatója és dr. Markó Bálint, a BBTE Magyar Biológiai és Ökológiai Intézetének vezetője.


A három jelölt február 15-én kerekasztal-beszélgetésen számolt be a terveiről, már akkor kifejtették: nem egymás ellen indultak el a választásokon.

Arról, hogy az elkövetkező négy évben ki fogja betölteni a BBTE rektorhelyettesi tisztségeit, illetve, hogy ki lesz a magyar tagozat vezetője, ma 9 és 17 óra között szavaztak a magyar tagozat főállású oktatói és a diák-elektorok.

A szavazáskor a választók két szavazólapot kaptak, amelyen meg kellett jelölniük, hogy ki az a két személy, akit a magyar tagozat képviselőjeként szeretnének a rektori hivatalban látni, illetve külön szavazólapon kellett feltüntetni, hogy az általuk preferált két jelölt közül kit szeretnének a magyar tagozat vezető rektorhelyettesének.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS