2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Funar: a magyar film azért kapott Oscart, hogy népszerűsítse Nagy-Magyarországot

2016. március 10. 10:43, utolsó frissítés: 10:56

Kolozsvár volt polgármesterének nemcsak a Saul fiáról van sajátos véleménye: szerinte a relativitáselméletet Eminescutól lopta Einstein.


„A mi polgármestereink” címmel indított interjúsorozatot az Adevărul. Bukarest két híresen hírhedt polgármestere, Marian Vanghelie és Viorel Lis után Kolozsvár háromszor megválasztott ultranacionalista volt polgármesterével, Gheorghe Funarral beszélgettek.

Funar a befektetők helyett a piros-sárga-kékre festett szemeteskukák városává változtatta Kolozsvárt, amely tizenkét éven keresztül szenvedte polgármestere nacionalista delíriumtól fűtött elképzeléseit. Szemléztük az Adevărul interjút, íme a leglehetetlenebb Funar-köpések:

A román kommunizmus jó volt:

Az 1989-es forradalmat a Zsidó Világkormány machinációjának tartja, és szerinte a románok nem is akarták megbuktatni a kommunizmust.
Ceauşescu idejében azért volt jó a románoknak, mert román és nem zsidó vezetője volt az országnak, Elena, na ő zsidó volt Funar szerint, ő is volt minden baj forrása.Az első emberek a Földön a dákok voltak:


Az Isten a Földön az első embereket a géta-dák térségben teremtette, tízezer évvel Krisztus előtt. Minden más nép tőlük ered, akiknek a jó Isten megparancsolta négy ezer évvel Krisztus előtt, hogy népesítsék be a Földet, először Európát, majd elterjedtek Észak-Afrikában, a Közel-Keleten, Indiában, Kínában és Japánban is. Így minden a dákoktól ered, a kínai és japán írás is, de a Deutschland is azt jelenti, hogy Dákok földje.

Az egyiptomiak a piramisaikat a dák piramisokról mintázták, amelyek több ezer évesek voltak.

A román nyelv az ősnyelv a Földön, a Magyar Tudományos Akadémia pedig kiadott egy tanulmányt, amelyben bevallja, hogy a magyar nyelvnek a legnagyobb része géta-dák eredetű.

A román trikolór a legrégebbi zászló a Földön, még a géta-dákoktól maradt a románokra, így Funar csak büszke volt az ősöktől rá maradt színekre, ezért festetett mindent piros-sárga-kékre, amelyek a szivárvány legszebb színei is egyben.

Mindenért a zsidók a hibásak


Az Oscar-díjat nyert magyar film, amelyben a „román színész” is játszik, az az a film, amelyben a magyarok az elszakított területekről Nagy-Magyaroroszág létjogosultságáról beszélnek. Ahhoz, hogy nemzetköziesítsék a témát, román színészeket is felkértek a szereplésre, de hívtak Kárpátaljáról, és Szlovákiából is. A film Funar szerint azért kapott Oscar-díjat, hogy most világszinten lehessen arról beszélni, hogy a „romániai magyar Kolozsvárról” – (Igen, Funar a Saul fiáról beszél.)

A Colectiv tragédia egy terrorista támadás volt, amelyet olyan mérges gázokkal követtek el, amelyek erősebbek voltak a lágerekben használt gázoknál. Csak ezt a zsidók követték el a románok ellen.

Einstein a relativitáselméletet Eminescutól lopta, aki az Isten Fia után következik a sorban. Eminescu volt, aki először megfogalmazta a relativitás elméletét, és meghatározta a fénysebesség képletét: v=mxc2, majd megjelent az a másoló Einstein, aki azt mondta, hogy E=mxc2.

Eminescut a zsidók tették el láb alól. Nagy-Dácia visszaállítására törekedett, emiatt a zsidók injekciókkal ölték meg.

A Cola-Colát azért nem hagyta, hogy Kolozsvárra jöjjön, mert csalóknak gondolta őket, a Mol meg magyar volt. S amúgy sem érti, hogy miért akarnak a magyarok benzint árulni, amikor nincs is kőolajuk, és az első nép, aki a kőolaj feldolgozását elkezdte, az a román volt.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS