2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A sepsiszentgyörgyieké lesz-e a stadion?

Ambrus István Ambrus István 2017. augusztus 04. 13:31, utolsó frissítés: 16:50

Július elején úgy tűnt, van esély arra, hogy a sepsiszentgyörgyi stadion a város tulajdonába kerüljön, azonban Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke nem túl optimista.


Gátolja a Kovászna megyei prefektus, Sebastian Cucu, hogy a városban található stadion az állam tulajdonából a városéba kerüljön. Cucu nem volt hajlandó aláírni a sportbázis átvételét indítványozó kormányhatározat-tervezetet, így patthelyzet alakult ki: a város nem ruházhat be a stadion bővítéséért, addig meg a Sepsi OSK nem játszhat Liga 1-es mérkőzéseket hazai pályán, míg a fejlesztések nem történnek meg.

A szóban forgó sportlétesítményt a Sepsi OSK-labdarúgócsapat bérli a bukaresti Munkás Sportklubtól, a karbantartási munkálatokat az egyesület munkatársai végzik. Amennyiben a stadion az önkormányzat tulajdonába kerülne, a városvezetésnek lehetősége lenne beruházni, így téve lehetővé, hogy a román Liga 1-be frissen bejutott Sepsi OSK labdarúgó-csapat Sepsiszentgyörgyön játszhassa a mérkőzéseit.

Diószegi László megkeresésünkre elmondta, a stadion körül több mint tíz éve kialakult helyzet tekintetében nem túl optimista, de ettől függetlenül igyekeznek elvégezni azokat a beruházásokat, amelyek októbertől lehetővé teszik a Liga 1-ben való mérkőzések hazai pályán való lebonyolítását. Jelenleg a Sepsi OSK az edzéseket Sepsiszentgyörgyön tartja, a mérkőzések azonban Brassóban zajlanak.

“Számunkra az lenne a legjobb, ha sportlétesítmény a város tulajdonába kerülne. Eleget fogjunk tenni azoknak a minimális követelményeknek, amelyekkel megfelelünk a ligának.”- mondta Diószegi László.


Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere a Transindexnek elmondta, elsősorban az RMDSZ lobbierejétől függ, hogy az önkormányzat tulajdonába kerül-e a sportbázis. „Én Diószegi László barátomtól eltérően optimista vagyok, úgy gondolom, hamarosan meg fog oldódni ez a probléma. Folyamatosan vannak olyanok, akik keresztbe tesznek. Elsősorban a prefektus"-mondta a polgármester, aki hozzátette, a minisztérium az elmúlt tíz évben nem eszközölt befektetéseket, minden beruházást a város, vagy a klub végezett. Ahhoz, hogy a szentgyörgyi csapat hazai pályán a Liga 1-ben tudjon játszani, 4500 férőhelyes lelátót kell építenie, valamint eleget kell tennie az élő televíziós közvetítések technikai feltételeinek.

„Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy ami nekünk, szentgyörgyi közösségnek fontos, az valamiért a prefektusnak mindig problémát jelentett. Mindig az RMDSZ vezetőségének a segítségével, bukaresti politikai alkuval sikerült megoldani a problémákat. Optimista vagyok, én is tárgyaltam a miniszterelnök-helyettes asszonnyal, a sportminiszterrel is. Gyakorlatilag ott tartunk, hogy ezt a kérdést prefektus akarata ellenére kell megoldanunk”- mondta Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Július 13-án egyébként a Magyar Polgári Párt Kovászna megyei elnöke, Kulcsár-Terza József, Sebastian Cucu háromszéki prefektussal, valamint Marcel Ciolacu miniszterelnök-helyettessel folytatott megbeszélést a sepsiszentgyörgyi stadion tulajdonjogának a városra való átruházásáról.

Kulcsár-Terza József a találkozó után azt nyilatkozta, Marcel Ciolacu szóbeli ígéretet tett arra, hogy a városi stadion tulajdonjogát kormányhatározat alapján átruházzák Sepsiszentgyörgy részére.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS