2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Snétberger Ferenc koncerttel emlékeznek az autóbalesetben elhunyt kolozsvári zenészre

szerk. 2017. szeptember 12. 13:40, utolsó frissítés: 13:51

A jótékonysági rendezvényen több erdélyi zenész is fellép, a kiemelt előadó a Liszt- és Kossuth-díjas gitárművész lesz.


Több zenekar is fellép szerdán a kolozsvári Szépművészeti Múzeum udvarán az idén tavasszal autóbalesetben elhunyt Szántó Lóránd basszusgitáros tiszteletére. A rendezvény egyben jótékonysági esemény is, a befolyt összegből a zenész szüleit támogatják a fellépők, ugyanakkor létrehoznak egy alapítványt is, amely a tehetséges zenészeket segíti. A 28 éves Szántó Lóránd a kolozsvári Funkorporation zenekar tagja volt, de más formációkban is zenélt.

A szerda délutáni rendezvény kiemelt fellépője a magyarországi Snétberger Ferencz, Liszt-és Kossuth-díjas gitárművész, zeneszerző, akit az egyik legsikeresebb jazz- és világzenei előadóként tartanak számon. Ugyanakkor a romák társadalmi felzárkóztatását is segíti, zeneiskolát működtet. Zenei játékában jelen van az otthon cigány zenéje, a spanyol flamenco, a klasszikus gitár éppúgy, mint a jazzes kitérők.

Bajusz Gábor, a Funkorporation dobosa elmondta, azért lett Snétberger Ferenc a rendezvény kiemelt meghívottja, mert ő volt Szántó Lóránd egyik példaképe, úgy emberileg, mint zenei munkásságát tekintve. “Zenei életpályája, a zenéhez való hozzáállása, a benne lévő alázat és a roma közösség segítését célzó Snétberger Zenei Központ létrehozása pozitív példát jelentett Lóránd számára”.


A gitárművész koncertjére a helyszínen vagy interneten lehet támogatói jegyet váltani. A szerda délután fellépő zenekarok teljes listája itt tekinthető meg.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS