2020. április 10. péntekZsolt
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kávézóban bántalmaztak egy városi tanácsost Marosvásárhelyen

k. á. 2018. január 30. 14:58, utolsó frissítés: 15:12

Az ügyben a felek más-mást állítanak. De a lokálban van kamera.


Csütörtökön délután súlyosnak mondható incidenst történt egy marosvásárhelyi lokálban: egy városi tanácsost bántalmaztak, legalábbis a biztonsági kamerák felvételei szerint erre a következtetésre lehet jutni. A feltételezett bántalmazó azonban mást állít: szerinte a Szabad Emberek Pártjának (POL) képviselője kezdte el bántalmazni őt.

Hermann Mark Christian tanácsos a Marosvásárhelyiek nevű Facebook-csoportban osztotta meg a történeteket. Közlése szerint évek óta zaklatja őt Kovács István Dávid, a városi tanács ülésein folyton megzavarja, és ha utcán vagy kávézóban találkoznak, akkor rendszeresen inzultálni kezdi, zsarolja, fenyegeti. Csütörtökön azonban komolyabbra fordult az ügy, mert amikor éppen egy lokálban töltötte a szokásos napi fél óráját, tettlegességig fajult a dolog.

Hermann elmondása szerint éppen kint beszélgetett a lokál előtt egy ismerősével, és amikor visszament az asztalához, látta, hogy Kovács István az asztalánál ül, ahol ő egyébként otthagyta a dzsekijét és egyéb személyes holmiját. Hermann azt mondja, próbálta kerülni a konfliktust, ezért inkább fizetni ment, és megjegyezte a pultos fiúnak, hogy ez az ember már megint zaklatja. Kovács azonban odaszólt neki, hogy Hermannék a tanácsban miket csinálnak, mire a tanácsos elmondta, hogy hagyja békén, és különben is miféle dolog, hogy kérdés nélkül leül az asztalához. Innen oda fajult a dolog, hogy mindketten azt állítják, hogy a másik bántalmazta őket.

Kovács István Dávid szerint egyébként Hermann kezdte a verekedést és inzultálást, tagadja továbbá azokat a vádakat is, miszerint évek óta zaklatná Hermannt, és azt állítja, hogy sosem beszélt vele az incidens előtt. Amikor Kovács Istvánt megkerestük, még nem látta a lokál biztonsági kameráinak felvételeit. Miután megnézte a kérdéses felvételt, amelyen az látszik, hogy ő ütlegeli Hermannt, aki nem üt vissza, csupán védekezik, Kovács kissé megváltoztatta az álláspontját és azt mondta, hogy ott a pult előtt már valóban ütött, de az inzultálás és a verekedés még a kamera látókörén kívül, a bejáratnál kezdődött, és Hermann kezdte a konfliktust, ő ütött először.


Azt is elmondta, hogy neki egy újságíró azt állította, hogy a felvételt manipulálták. A felvételen azonban mi nem látjuk vágás nyomait, egyértelműen az látszik, hogy Kovács István a támadó fél, és a POL-os tanácsos még önvédelemből sem alkalmaz erőszakot. Kovács azt is mondta, hogy a mai (keddi) tanácsülésen, mint adófizető polgár, felkéri a polgármestert, hogy magatartási gondok miatt kérje a tanácsos felfüggesztését. Ezt a cikk megjelenésééig meg is tette, de a tanácsost nem függesztették fel.Mark Christan Hermann variánsát a biztonsági kamerán kívül egyébként az incidens idején a lokálban dolgozó pultos is megerősíti, aki a Transindexnek elmondta, hogy „Mark úr” próbálta csitítani Kovács Istvánt, és ő nem vett olyasmit észre, hogy a tanácsos bárhogyan sértegette volna, vagy vulgárisan beszélt volna vele. A képviselő azt állítja, sérüléseket is szenvedett ágyéktájon, és még a helyszínen feljelentést tett. Csakhogy közben Kovács István verzióját bizonyos sajtótermékek lehozták anélkül, hogy megvárták volna a biztonsági kamera felvételét, vagy a nyomozási szakvéleményt kikérték volna.

Az ügyben a két feljelentés alapján nyomozás folyik.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS