2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Határozottan cáfolja az RMDSZ ügyvezető elnöke, hogy buszokat indítanának a Békemenetre

B. P. E. 2018. március 10. 09:19, utolsó frissítés: 2018. március 13. 20:00

Ez egy kamu hír - reagált Porcsalmi Bálint megkeresésünkre.


A magyarországi sajtóban számos olyan értesülés jelent meg, hogy Erdélyből nagyon sokan mennek a budapesti Békemenetre. A Hír TV egyik anyaga szerint az RMDSZ nem cáfolja, hogy buszokat indít az eseményre. Az RMDSZ ügyvezető elnökét kerestük meg az ügyben, aki határozottan cáfolta a buszok indítását.

Porcsalmi Bálint elmondta: nincs tudomásuk arról, hogy Erdélyből tömegesen mennének a Békemenetre. „Nincs semmilyen információnk erről, és én azt gondolom, hogy ez egy kamu hír. A Békemenet március 15-én lesz, és március 15-én az erdélyi magyarok itthon, Erdélyben ünnepelnek. Székelyföldtől a Partiumig mindenhol rendezvények lesznek, és a magyar emberek ezeken a helyi rendezvényeken szoktak részt venni” – válaszolta Transindex megkeresésére.

„Nem tudom, ki röppentette fel ezt az információt, minek alapján indult el egyáltalán ez a „hír”, de ennek nincs semmilyen valós alapja. Még egyszer hangsúlyozom: mi nem tudunk róla, nem szervezzük, nincsenek buszok, senki nem fog helikopterből erdélyieket ejtőernyőzni a Békemenetbe” – fűzte hozzá Porcsalmi.

Kérdésünkre, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy esetleg helyi vagy megyei RMDSZ-szervezetek mégis csatlakozzanak a Békemenethez, Porcsalmi azt válaszolta: nincsenek ilyen jellegű információi, de ilyenkor mindenki azzal van elfoglalva, hogy a helyi március 15-i rendezvényeket szervezi. Az RMDSZ-szervezetek biztosan nem azzal foglalkoznak, hogy buszokat szervezzenek egy budapesti eseményre - közölte.


Kérdésünkre az ügyvezető elnök azt is elmondta, hogy a Békemenet szervezői részéről sem érkezett ilyen jellegű megkeresés az RMDSZ-hez.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS