2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Senki nem vágott vissza még olyan elegánsan, mint az EMNP ifjúsági szervezetének a MIÉRT

Vass Csaba Vass Csaba 2019. szeptember 23. 16:24, utolsó frissítés: 20:43

"Új Momentumhoz érkeztünk. Kérdés, hogy ez legyen a fiataloknak a Minta?"


Bizonyára olvasóink is emlékeznek, hogy az elmúlt héten hevesen nekiment az Erdélyi Magyar Néppárt ifjúsági szervezete, a Minta az Országos Magyar Középiskolások Szövetségének (MAKOSZ), amiért azok meg merték hívni a Diákönkormányzati Szabadegyetemre (DÖKSZAB) Fekete-Győr András jogászt, a magyarországi Momentum Mozgalom elnökét egy beszélgetés erejéig. Az esettel ebben a cikkben foglalkoztunk részletesen.

Most, hogy vasárnap napvilágot látott egy fénykép, amelyen Csomortányi István az EMNP-elnöke látható, amint náci karlendítés közben pózol „feltehetően” barátai társaságában, a Magyar Ifjúsági Tanács (MIÉRT) talán elérkezettnek látta az időt, hogy revansot vegyen a támadásért, és egy Facebook-bejegyzésben reagáltak a náci karlendítős képére, de olyan elegánsan, hogy tanítani kellene:Új Momentumhoz érkeztünk - Kezdik a bejegyzést a MIÉRT-esek. Biztos, hogy ez legyen a fiataloknak a Minta? - Teszik fel a sokat sejtető kérdést.


Majd a jól kifundált szójátékok után kifejtik: A Magyar Ifjúsági Értekezlet tudja, hogy nem a középiskolások szívatása, a neonáci gondolatok, a gyengék és elnyomottak üldözése, valamint a mentegetés, eltussolás és gyűlölet kell legyen a minta a fiatalok számára. Majd megkérdezik az EMNP ifjúsági szervezetétől is, hogy vajon a Minta ezt tudja-e?!

Nyitókép: Magyar Ifjúsági Értekezlet Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS