2019. aug. 21. szerdaSámuel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Népszavazás: "mintha egy atomháború másnapján lennénk"

szerk. 2004. december 07. 16:13, utolsó frissítés: 16:13

Számos amerikai neten #b#kért bocsánatot#/b# mindjárt az egész világtól Bush miatt – magyarországi disputázók is ezt teszik a népszavazás másnapján. Az elkeseredés odáig jutott, hogy egyikük "torolte a magyar karaktereket a geperol".


LGábor, december 6, 02:22

Kedves erdélyi magyarok!
Jól tudom, hogy ez mit sem ér de ennek ellenére – talán magam lelkiismerete miatt – ezúton is szeretnék bocsánatot kérni a saját, illetve Magyarországon élő és igennel szavazó honfitársaim nevében is!Nehéz pont akkor kérni ezt, mikor kiderül, hogy az ország egyik fele, vagy túl ostoba, vagy túl aljas, hogy megértse mit tett valójában! Nem tudom, mivel biztathatnálak benneteket, hisz többé már magam sem bízom semmiben!Ma valami olyasmi történt ebben a mocskos országban, amiről – mindannak ellenére, ami tizenöt éve folyik – nem hittem, hogy megtörténhet! Egyben szeretném megkérni együttérző, magyarországi honfitársaimat írják meg gondolataikat, enyhítendő a jogos ellenérzéseket!


trubadur, december 6, 02:25

(Azért húzzuk alá, nem az ország fele szavazott nemmel, hanem kevesebb, mint másfélmillió ember. Kizártnak tartom, hogy az arány a szavazástól távol maradó közel 63%-ban is hasonló lenne.)


LGábor, december 6, 02:38

Ne reménykedj! Egyébként az sem jobb ha valaki annyira szarik az egészre, hogy nem képes erre szánni fél órát az életéből! Szarország szarpolgárai!


trubadur, december 6, 02:45

Teljes mértékben elutasítom ezt. Az érdekeket kiszolgáló politikusoknak és a médiának sajnos hihetetlen nagy a hatalmuk ideát, rengeteg embert képesek megtéveszteni, vagy legalábbis elbizonytalanítani.

Nem hiszem, hogy helyes a végeredményből ilyen háttérrel ilyen mélységű következtetéseket levonni, inkább arra kéne koncentrálni, hogy olyan erő jöjjön létre, amely harcba szállhat az ellenséges érdekekkel, pld. olyan jól átgondolt és megfelelően előkészített népszavazás kiírásával, amelybe az ellenfelek nem képesek belekötni.


ricks, december 6, 03:01

Én is csatlakoznék LGábor bocsánatkéréséhez, bár szerintem sem ér sokat. Holnap találkozom egy marosvásárhelyi barátommal, aki itt tanul, lehet, hogy nem tudok majd a szemébe nézni.

Szerintem nem szarország szarpolgárai nem mentek el szavazni, csak e drága ország politikusainak egy részének köszönhető, hogy ennyien mentek el szavazni, plusz a médiának. Sajnos a jobboldalnak semmi olyan eszköz nincs a kezében igazán, ahol az ő álláspontjuk megjelenhetne.

Mindig csak arról lehet hallani, hogy lendületben az ország, de valahogy hozzánk (Miskolc-Ózd) még nem ért el. Bár azért én annak is örülök, hogy az igen győzött, még ha a szavazás érvénytelen is lett.

Aki pedig nemmel szavazott, annak üzenem, hogy hány ember jött volna át Magyarországra lakni közülük, akik 80 éve! őrzik a magyar identitásukat egy teljesen idegen országban, ezen nyugodtan el lehet gondolkozni. És ha át is jönnek akkor mi van? Ugyanolyan magyar, mint bárki más. De a lényeg, mi kik igennel szavaztunk, kérünk bocsánatot azok nevében is, akik nemmel szavaztak.


onogur, december 6, 10:48

Még másfél millióan sem voltunk, akik úgy éreztük, fontosak vagytok nekünk. Szégyellem, hogy magyarországi magyar vagyok.aetranger, december 6, 10:55

Na látod onogur, erről van szó.
Nem köll egyesek kézmosása – hogy én igennel szavaztam, etcetera... Az ún. jobboldali szavazók hol voltak? Állítólagosan 2,5 millióan vannak/voltak. Szánalmas.


Veress Balázs, december 6, 13:47

Kedves Testvéreim! Szégyellem, szégyellem a vezetőimet, és a megvezetetteket. Szégyenemben nem tudtam aludni. Ködös, hideg reggel volt tegnap. De még úgy éreztük, lehet jobb, egy szebb jövőt építeni. Együtt.

Kicsiny gyermekünket kézen fogtuk, és elmentünk szavazni. Igennel. Mert nekünk fontosak vagytok. Az eredmény lesújtott. Mintha mindent elvettek volna tőlünk, mert én nem felejtem azt a reggelt, amikor a gyergyói havasokban álltam 10 évesen. Nem felejtelek titeket. Soha. Tovább dolgozunk, és számíthattok ránk.


aetranger, december 6, 14:01

Kedves Veress Balázs! Kemény fickó hírében állok, de ezt könnyek nélkül nem tudtam elolvasni. Az elveszettek kezdjék önbecsülésük alapjait újraépíteni.

(A népszavazási életképek ifj. Haáz Sándor felvételei)(A népszavazási életképek ifj. Haáz Sándor felvételei)


Bicskás, december 6, 15:35

Mint ahogyan a határokon túl élő magyarokat egy kalap alá veszik a románokkal, és a cigányokkal... Úgy majd mi is egy kalap alá veszünk minden magyarországit! Támogatom a csíksomlyói kezdeményezést, mely szerint túlélő-felszereléssel érkezzenek a magyarok!


négyes, december 6, 16:05

Szeretnék bocsánatot kérni minden határon túli magyar testvéremtől. 31 éves budapesti lakos és sír. Ez vagyok én. Én is, barátaim is. Micsoda Karácsony... Úgy érzem, mintha egy atomháború másnapján lennénk. Szinte minden elveszett, ami fontos volt, keresgéljük a túlélőket. Hatmillió választókorú ember fejében pusztaság van, ez nem tegnap kezdődött, az biztos. És bűnösök is vannak.


mózsi, december 6, 16:22

Ma a politikának az a dolga, hogy droidokká silányítsa az embereket, és sajnos sikerül neki. Ez így van az egész világon. Erre jó példa Amerika, de itt van például Németország, ahol a "nyugatnémet" utálja a "keletnémetet" mai napig is, mert állítólag elveszi a munkáját(ami nem igaz)és miatta pár euróval kevesebbet keres.

Hihetetlen nem igaz? Pedig a német kultúrnépként ismert... De van itt valami, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni: Ausztriában a legújabb felmérés szerint a lakosság 85%a már nem németnek, hanem osztráknak tartja magát. Lehet, hogy tudnak valamit?


JAndrás, december 6, 16:23

Bocsánatot kérek én is. Szorít a torkom, sok mindent elvesztettem én is itt Pesten. Eszembe jut Széchenyi, aki egyszer kétségbeesésében azt írta a naplójába, csalódottan: sajnálja, hogy II. József nem járt sikerrel, hogy ez a nép még itt van.

Most én is valahogy így érzek... Beszélek egy nyelven, amelynek a többségét agymosott zombik beszélik, élek egy kultúrában, amely eltűnőben van. Miért neveljem magyarnak a gyerekemet? Miért terheljem ennek az alig létező, sokszorosan megnyomorított "nemzetnek" a bélyegével, ahol ilyen eredményt ér el egy primitív kampány?

Magyar származású osztrák vagy olasz lesz. Én pedig tudom, hogy mit várhatok ettől az országtól ezek után. Csak magamra számíthatok, mint Ti, kedves határon túliak. Itt úgy látszik, ember embernek farkasa, és egy ezresért háton szúr bárkit. Mocsok egy nép – ez vagyunk.


Ági, december 6, 17:33

Könyörgöm, bocsássatok meg nekünk! Ez az ország olyannyira lesüllyedt, hogy testvérét is eltaszítja magától. Bízzatok a maradék maroknyi igaz magyar testvéretekben, nem adjuk fel soha, soha, soha. Ne forduljatok most ellenünk, Mária népét nem hagyja el soha. Ti vagytok az egyetlen kapocs múlt és jövő között, az idő el fog jönni és újra egy határon belül leszünk.


smallprince, december 6, 17:36

Kedves Barátaim! Remélem elfogadtok egy bocsánatkérést egy igen-szavazótól. Magam részéről elképesztőnek tartom a végeredményt. Aljas pártpolitikai kérdéssé alacsonyodott ez a fontos kérdés. Úgy érzem a szavazók a belpolitikai utálaton képtelenek voltak felülemelkedni.

Kérlek benneteket, legalább ránk (kb. másfél millió emberre) ne haragudjatok. Szégyen ez így is-úgy is, de ettől még Nektek nem szabad megtagadnotok magyarságotokat. Őszinte szomorúsággal üdvözöllek Titeket!Bishibosh, december 6, 20:38

Nem kell úgy felkapni a vizet. Most meséljem el megint, mennyi veszett Mohácsnál? Ahhoz képest én még mindig élek, szuszogok, sőt, a magyar nyelvtudásomat se vesztettem el egyik napról a másikra. S a humorérzékemről nem is szólva. Na azé'.

Ami szar volt az egész népszavazásban, az az, hogy most mindenki még jobban utál minket. Ami meg jó volt, az az, hogy legalább tisztában vagyunk azzal, hogy kik és mennyire szeretnek. Nem új Trianon ez. Trianon az egy kastély, és ez meg egy népszavazás volt, nép nélkül.


Powershot, december 6, 20:39

s ha megbocsátunk, akkor mi változik??


Bishibosh, december 6, 20:49

Most szépen önkényesen mindenkinek megbocsátok! Mehettek haza aludni. Nyugi.


k. o., december 6, 22:50

Üdv. Budapesti egyetemista vagyok.
Nem kérek bocsánatot semmiért, mert nem tettem olyat, amiért kéne. Elmentem, IGEN-nel szavaztam. Plakátoztam, szórólapoztam, az IGEN mellett. Nekem nincs miért szégyenkeznem...mégis ég a pofám, hogy ennek a nyomorult országnak a lakója kell, hogy legyek.

A kampány alatt majdnem megvertek egy kocsmában, mert kiderült, hogy az igen mellett állok. Hát igen, valami ilyesmi lehet a kisebbségi sors... Mi magyarországi szórványmagyarok most szokjuk, Nektek már van gyakorlatotok benne.

Most mindannyian magyarok, kisebbségiek vagyunk. Össze kell tartani. Ezért arra kérlek benneteket, hogy ne köpjétek szembe az erdélybe utazó mostoha-anyaországiakat! Valószínű, hogy ép azok mennek Erdélybe, akik igennel szavaztak. El ne higgyétek, hogy mi nem tartozunk össze!


Báró, december 6, 23:07

Valóban elég szomorú, hogy egymást marjuk kínunkban. Csupa olyan dühödt ember, aki egy oldalon áll. Kisebbség vagyunk még ebben a szar teknőben is. Irtózatos szégyen. Plakátoltunk? Kampányoltunk? Érveltünk? Kevés volt. Fegyvert kellett volna fogni, és vérét venni a gyalázatos disznó bandának! Most úgy látom, egymáson gyakoroljuk a mulasztást. Halál a magyarra!


Mallow, december 7, 00:56

Megtudtátok, amit mi már régóta tudtunk. A világ előtt nyilvánvaló lett, milyen Magyarország ez a mostani. Szégyen most magyar polgárnak lenni. Tudom, mit gondoltatok Magyarországról, ennek most vége. Sajnálom.

Magyarországon adott egy rendkívüli helyzet. E kelet és nyugat határán fekvő országba mindenfelől csak a szenny tódul negyven és tizenegynéhány éve. Keleti kommunizmus és alkonyodó nyugat hatásai egyesülnek a mai kormányban, s Kádár népe a nyugat paródiájára tapsol.


werther_is_dead, december 7, 02:48

JAndráshoz csatlakoznék: igaza van, minek megnyomorítani egy újabb nemzedéket azzal, hogy egy életképtelen népbe születik? És most felejtsük el az egész kettős állampolgárság ügyet. December 5.-én a magyarországi korházak privatizációjáról is szavaztak. Ennek a szavazásnak nem az volt a tétje, mint nálunk, hogy az a pasas lesz-e az elnök, aki ellopta a román flottát, vagy az a pasas, aki ellopott minden mást.

Itt arról volt szó, hogy ha Gézuka lenyel egy lombfűrészt, vagy nagymama influenzás lesz, akkor milyen kórházi ápolásban részesül. És ez csak ugyanannyi embert érdekelt, mint azok a fránya külföldiek. Az rendben, hogy egy ekkora néptömeget hidegen hagy egy erősen politikai ködösítés-ízű probléma, amihez egyénileg semmi köze, de hogy a saját egészsége is?

Akkor haljon ki ez a nép, pusztuljon, mert nem életképes. Nem kell egyénileg mindenki a konyhakésbe dőljön, elég, ha elfelejtjük ezt az egész magyarság-humbugot. Az identitásváltás csak a nemzet sorsáért nyafogó fehérgalléros intelektüelleknek tragédia, nem az egyénnek. En a magam reszerol maris toroltem a magyar karaktereket a gepemrol. No megyek, am să trag un pui de somn!


Ági, december 7, 12:30

1. Szerintem se helyén való aszerint csoportosítani a kérdést, hogy az igenek fidesz szavazók, a nemek pedig komcsik. Pontosan azért, mert ez nem pártpolitikai kérdés volt, hanem nemzetpolitikai. Ezért haragszom a magyarországi fidesz szimpatizánsokra, mert a másfél milliós igen szavazót a fidesz táborának hiszik most.

2. Nem hallottam senkitől konkrétumot, hogy végülis mit képzel el egy esetleges kettős állampolgárság ügyében előterjesztett törvényben. Ha lett volna konkrét javaslat ezzel kapcsolatban, elkerülhető lett volna a bizonytalanság, a riogatásnak nem lett volna alapja, világosan lehetett volna látni a következményeket.

3. Hazafiasságból van még mit tanulnunk, bár a miniszterelnök erről beszél, az ő hazafiságának a pénz az alapja, ahhoz lehet, hogy hű, de a magyarsághoz semmi köze. Ebből a szempontból kérdésessé válik, hogy a jobboldal hazafisága nem csorbult-e az utóbbi időben illetve volt-e egyáltalán akkora ereje valaha vagy ez egy átmeneti fellángolás volt 2002-ben, mostanra győzött a materialista szemlélet és felülkerekedett a nemzeti érzésen.

4. Így vagy úgy nagy baj van, változásra, radikális fordulatra van szükség, ezt várják a megmaradt valódi magyarságtól a határon túliak.

Tessék mondani, igazam van?


Pirítós, december 7, 13:13

Nem hiszem, hogy az 1,5 millió igen szavazó a Fidesz-tábort jelentené. A környezetem sem azért szavazott igennel, mert a Fidesz kérte. Azért szavaztak igennel, mert ez a természetes, normális, emberséges választás.

Pártpolitikát az MSZP csinált a kérdésből. Végül már ki is bökték, hogy attól tartanak, hogy szavazati joghoz jutnak a határon túliak. Ez az érv a pártpolitika.

Nem kell konkrétum, ahhoz, hogy a magyar szavazzon. Fogalmuk sem volt róla (és még most sincs), hogy mi lesz az EU-csatlakozás után, mégis szavaztak.

Gyurcsány egy gazember. Ez pofázott arról, hogy milyen sokba kerülnek a magyarországi magyaroknak a határon túliak? Ő egyedül 3,8 milliárdba van ennek az országnak. (Folyomány: a saját logikáját alkalmazva meg kellene fosztani az állampolgárságától, mert túl drága.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS