2019. október 14. hétfőHelén
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Légy igazi magyar: cserébe pityókát és karácsonyfát ígér az MPSZ

Bálint B. Eszter 2006. november 07. 18:20, utolsó frissítés: 17:38

Szász Jenő nem tud az #b#ajándékosztó tagtoborzás#/b#ról, a bukaresti RMDSZ-elnök személyesen tépte le a fővárosban kiragasztott plakátokat. #b#[kommentekkel!]#/b#

„Eredeti székelyföldi krumplit" és karácsonyfa-utalványt ígér a Magyar Polgári Szövetség (MPSZ) minden bukaresti lakosnak, aki aláírja a pártbejegyzéshez elengedhetetlen tagnévsort – számolt be blogjában Markó Attila RMDSZ-es államtitkár.

Van észrevételed?
<br />
Szólj hozzá az oldal alján!Van észrevételed?

Szólj hozzá az oldal alján!
A plakátok a főváros főként magyarok látogatta környékein – az Ady Endre Gimnázium kerítésén, a Petőfi ház és a Magyar Kulturális Központ környékén tűntek fel. A politikus a Transindexnek elmondta, ő maga nem látott ilyen plakátokat, az Ady Endre Gimnáziumban tanuló diákok szüleitől szerzett tudomást ezekről.

A plakátakciót az államtitkár így kommentálta: „ez azt jelenti, hogy az MPSZ továbbra is nagy bajban van a bukaresti aláírásokat illetően”. Hozzátette: bármilyen, ellenérték fejében történő tagtoborzás bűncselekmény.

A rossz minőségű, fénymásolt magyar plakát, melyen MPSZ-logó sincsA rossz minőségű, fénymásolt magyar plakát, melyen MPSZ-logó sincs


Nem sokkal az államtitkár után Kelemen Hunor RMDSZ-es képviselő is blogbejegyzésben tért ki a plakátolásra. „A napokban olvastam, hogy


az MPSZ bejegyzéséhez szükséges még néhány száz aláírás Bukarestből.


Ma reggel a bukaresti Ady-líceum környékén rengeteg plakát jelent meg, amelyen az MPSZ bejegyzéséhez szükséges aláírásra szólítják fel az arra járókat. A történet szépsége abban áll, hogy a plakát szerint egy zsák ingyen krumplit és egy karácsonyfát ígérnek a listát aláíróknak” – írta.

Budai Richárd, az RMDSZ bukaresti szervezetének elnöke lapunknak megerősítette a plakátsztorit. Mint elmondta, magyar és román nyelven más-más szöveggel rukkoltak elő az MPSZ-esek. Budai úgy került a képbe, hogy a Markó Attila blogjához hozzászóló FLaci azt állította, hogy reggel 8:15 órakor


maga Budai Richárd szedte le és hajtogatta össze a plakátokat

- az RMDSZ bukaresti elnöke kérdésünkre ezt beismerte.

Szász Jenő MPSZ-elnök lapunknak úgy nyilatkozott, nem tud a plakátokról, sem azok tartalmáról. Azt mondta, valóban folyik a bukaresti aláírások gyűjtése, de ez még kezdeteknél tart. „Kérdezze meg Markó Attilát. Szerintem az RMDSZ-en belül ő a felelős az MPSZ elgáncsolásáért. Ő az MPSZ-szakértő" – jegyezte meg.

Hozzátette: „a demokrácia többpártrendszert, politikai pluralizmust feltételez. Ez mindenkinek szabad, csak a magyarságnak nem”, majd azt tanácsolta, inkább szorítsunk a Magyar Polgári Párt bejegyeztetéséhez. Végezetül kijelentette: szeretne látni egy plakátot (elküldtük neki).

A román plakát azt ígéri, az MPSZ kiírtja a korrupciótA román plakát azt ígéri, az MPSZ kiírtja a korrupciót


A fénymásolt, rossz minőségű, fekete-fehér plakáton – amelyen még MPSZ-logó sincsen – szereplő számokat 17 órakor próbáltuk tárcsázni. Az első számon egy angol nyelvű faxhang válaszolt minden bemutatkozás nélkül. A másik kettő kicsengett, de nem vették fel.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS