2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megtaláltuk: van magyar tábla a Babeş-Bolyain

S. Z. 2006. november 28. 14:01, utolsó frissítés: 13:48

A BBTE Filozófia Tanszékének oktatói annak rendje és módja szerint kérvényeztek, #b#a kérésüknek eleget tettek.#/b#

Minden csak hozzáállás kérdése, következetesen végig kell járni a procedúrát – számolt be a Transindexnek Veress Károly, a filozófia tanszék vezetője. Az oktató elmondta, a magyar és román nyelvű, “Sala Böhm Károly – Böhm Károly Terem” tábla kitevése több hónapig tartott és sok utánajárásba került.

Van észrevételed?
<br />
Szólj hozzá az oldal alján!Van észrevételed?

Szólj hozzá az oldal alján!
A dékáni hivatal ugyan beleegyezett, de aztán halogatták az ügyet, végül az oktatók kitartó közbenjárásának köszönhetően az egyetem mégis elkészítette a feliratot, így azt októberben ki lehetett tenni. A tábla elkészültét, illetve a terem átnevezését kétnyelvű, Böhm Károly munkásságáról szóló előadásokkal ünnepelték.

>>Hantz és Kovács kirúgva - Salat helyteleníti és rendkívüli szenátusi ülést követel>>
>>Kitette a BKB a magyar feliratokat. Azonnal le is szedték>>

Böhm Károly teremBöhm Károly terem


Minek egyéni kérvényekkel folyamodni az egyetem vezetőségéhez, amikor a többnyelvű feliratok kitevését hét határozat is előírja? - reagált megkeresésünkre Kovács Lehel, a Bolyai Kezdeményező Bizottság szóvivője, aki szerint nem megoldás minden egyes táblát egyenként kérvényezni.

BelülrőlBelülről


Ami a múlt héten kipattant tábla-ügyet illeti, Veress Károly szerint a helyzet nem olyan egyszerű, mint ahogy azt sokan látják. Szerinte nagyon sok múlik az egyes karok, tanszékek vezetőségén, hiszen nagyon sok helyen karba tett kézzel várják, hogy a táblákat kitegyék. Megfelelő következetességgel végig lehet járni, ki lehet vívni a magyar nyelvű feliratokat – értékelt a tanszékvezető.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS