2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem akar interjú-időpontot adni Tőkés László

szerk. 2007. február 27. 14:06, utolsó frissítés: 13:35

A független jelölt kampányfőnöke „tartalmas bocsánatkérést” kér egy Transindexes publicisztikáért, és látni szeretné kérdéseinket #b#még a beszélgetés előtt.#/b# Egyiket sem teljesíthetjük.


Többszöri megkeresésünk ellenére nem sikerült interjú-időpontot egyeztetnünk Tőkés László református püspökkel, aki egyéni jelöltként tervez indulni az EP-választásokon.

Miután Nagy Zsolttal, illetve Winkler Gyulával, az RMDSZ EP-listáján biztos befutónak tekintett helyen szereplő politikusokkal is készítettünk nagyinterjút, úgy gondoltuk, most a független jelöltön, Tőkés Lászlón a sor.Eddigi nagyinterjúink EP-jelöltekkel:

>> Nagy Zsolt: "nem zsarolok senkit" >>
>> Választási szópárbaj Winkler Gyulával >>

A jelölt kampányfőnöke, Szilágyi Zsolt kezdetben pozitívan viszonyult megkeresésünkhöz. Ám később arra hivatkozva, hogy a Királyhágómelléki Református Egyházkerület vezetőjét „megsértettük”, a Transindex szerkesztőségétől „tartalmas bocsánatkérést” igényelt. Lévén, hogy az itt elérhető írás véleményanyag, ebből következően nem kérhetünk bocsánatot.

További – szintén teljesíthetetlen – feltétel volt, hogy a kérdéseinket előre küldjük el az interjúalanynak. Ezt korábbi alanyaink esetében sem tettük meg, így nem kivételezhetünk.Az interjú ügyében hétszer beszéltünk telefonon Tőkés László kampányfőnökével, mindenik beszélgetés konkrét időpont nélkül, „hívjon vissza holnap” stílusban zárult. A püspököt ugyan nem sikerült elérnünk, de Szilágyi Zsolt több esetben jelezte, hogy beszélt a jelölttel az interjúról, és az ő álláspontját tolmácsolja.

A jelek szerint Tőkés László szeretné elkerülni azt, amit korábbi interjúalanyainknak nem volt módjában. Pedig úgy gondoljuk, egy jó szereplés egy korrekt Transindex-interjúban fontos kommunikációs fegyvertény lehetne.

Tekintettel a jelölt valószínűleg zsúfolt programjára, a következő három napban bármikor, bárhová hajlandóak vagyunk elutazni, amennyiben Tőkés László nyitott egy valóban életszagú interjúra. Péntek délutánig várjuk a visszajelzést – és mivel ez a felkérés nyilvános, az ügy fejleményeiről be fogunk számolni olvasóinknak.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS