2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem vállal újabb RMDSZ ügyvezetői mandátumot Takács Csaba

S. Z. 2007. május 15. 20:46, utolsó frissítés: 20:19

A leköszönésre a legközelebbi, június 9-i SZKT-n kerülhet sor Az ügyvezető elnökség vezetését valószínűleg Kelemen Hunor képviselő veszi át.


Miután már márciusban, az RMDSZ-kongresszuson meglebegtette visszavonulását, minden jel arra mutat, hogy nem vállal újabb mandátumot az RMDSZ ügyvezető elnöke, Takács Csaba.

Az RMDSZ-es berkekben régóta keringő információt Markó Béla RMDSZ-elnök is megerősítette a Transindexnek mondván, hogy Takács kiváló munkatárs volt, és jó barátként válnak el. Takács leköszönésére, illetve az új ügyvezető elnök kinevezésére a június 9-i Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) ülésen kerülhet sor. Az RMDSZ alapszabályzatának értelmében a szövetségi elnök tesz javaslatot az ügyvezető elnökség tagjaira, az SZKT pedig kinevezi őket.


Ami az utódot illeti, Markó elmondta: Kelemen Hunor Hargita megyei képviselő a legesélyesebb jelenleg az ügyvezető elnöki posztra.


Takács visszavonulása nem új téma:

aradi felszólalásában a fiatalítás szükségességéről beszélt, majd a Transindex kérdésére, hogy valóban tervezi-e visszavonulását, így válaszolt: „én komolyan gondolom, hogy a szervezetben helyet kell csinálni a fiataloknak”.

Markó a 8. RMDSZ kongresszus végén, március 3-án úgy nyilatkozott az aradi Kultúrpalotában, hogy minden nagyobb változtatást az EP-választások utánra halasztanak, Takács munkájával pedig elégedett.

Megkeresésünkre Takács nem mondott konkrétumot visszavonulásával kapcsolatban, de hangsúlyozta: kongresszusi kijelentését komolyan gondolta. Értesüléseink szerint az ügyvezető elnök azzal indokolja visszavonulását, hogy 17 év után már nem képes tartani a tempót, nem tud megújulni, szerinte fiatalabb,


dinamikusabb személyre van

szükség ebben a pozícióban. Másik fontos funkciójából, a Communitas Alapítvány kuratóriumának az éléről nem távozik Takács. A szóbeszéd ellenére biztosnak tűnik még, hogy az Ügyvezető Elnökség stábja továbbra is Kolozsváron marad, feladatkörei pedig nem fognak változni.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS