2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pecsételd össze Băsescut!

S. G. 2007. május 17. 16:29, utolsó frissítés: 16:08

Szmájli, fuck you, szívecske, tilos az á és a #b#hupilila festékes, saját pecsétpárna#/b#. Ha unod, hogy két rossz közül kell választanod, díszítsd ki valamivel a szavazólapod május 19-én. Ötletbörzénk következik.

[DA] Semmibe veszi a parlamenti demokráciát, lazán átnyúl mindenféle hatáskörökön, nem hagyja kormányozni a kormányt, a korrupcióellenesség jelszavát politikai ellenfelei üldözésére veti be, akárcsak a titkosszolgálatokat.

[NU] A felfüggesztett elnök a korrupcióellenes harc motorja, a gazdaságival összefonódó politikai elit ádáz ellenfele, a modernizáció garanciája, emellett igazi népi hős, Popeye-be oltott Terminator. Mindkét fél azt állítja a másikról, hogy a demokrácia ősellensége, magáról meg azt, hogy ő a legszebb nyúl a halpiacon. (ásítás)


Most azoknak adunk tippeket,

akik nem szeretik, ha hülye helyzetek elé állítják őket. Érvénytelen szavazatot leadni május 19-én az öntudatos állampolgár tiltakozása az ország legdrágább, hatósági eszközökkel lebonyolított közvélemény-kutatása ellen.

És amikor leadod az ábrákkal kidíszített szavazólapod, egy szalonanarchista vidám vigyorgásával megállapíthatod, hogy miután így jól kiszúrtál a Rendszerrel, minden mehet tovább a régiben – a rendkívüli államelnök-, az előrehozott , a szeptemberi EP-, a jövő júniusi helyhatósági és jövő novemberi parlamenti választásokig.Szmájli. Az egyik legegyszerűbben elkészíthető ábra, nem kell túl hosszan pecsételgetni, és az utánad következő tiltakozónak is marad még pecséttus.Ábécés. Aki nagyon, de nagyon határozottan azt akarja kifejezni, hogy Băsescu tűnjön már el a süllyesztőben, pecsételjen D betűt. Ellenkező eset: a szimpátia kifejezésére lehet az N-nel is próbálkozni, vagy a kapitányosan határozott T-vel. (Még jó, hogy az államfőnek nem Sergiu a keresztneve.)Békejel. Közhelyes, de még mindig beválik, és nem tapad hozzá vér, mint a másik pólóikonhoz, a Che Guevara-félprofilhoz. Nem baj, ha a pecsétnyomok nem férnek a szavazólapra: legfeljebb az utánad szavazóra is rásugárzik a béke.Fuck you. Egyezményes és univerzális ikonja a dühnek, felháborodásnak, a tehetetlenségnek és más negatív izéknek. Amíg az ábrán dolgozol, kint türelmetlenkednek, te pedig kiengeded a gőzt.Szívecske. Állítólag egyiptomi falfirkákon szerepel először az ikonográfia történetében. Emberi szív akar lenni, pedig inkább hasonlít egy krokodiléra. És kedvenc politikusod úgyis szívós, mint egy hüllő.Behajtani tilos. Lehet próbálkozni az ábra eredeti formájával – piros alapon fehér csík –, de azt legyártani több időbe kerül. Menjél hajnalban vagy ebédidőben szavazni, és akkor egy félórát is eltölthetsz a fülkében, hacsak a szavazóbiztosok rosszra nem gondolnak.Tilos az Á. Többjelentésű ábra: egyrészt lehet a Malacka lakhelye melletti feliratra gondolni, mely a tulajdonképpen a nagyapja neve. De gondolhatsz a festékeken, ragasztókon stb. szereplő méreg X-re is.SOS. Három rövid, három hosszú, három rövid. Egy sorba nem fog kiférni, mert a szavazáshoz gyártott pecsét méretével a Rendszer eleve gátat akar szabni az alkotó fantáziának.Saját gyártmány. ...éppen ezért el lehet hozni otthonról egy gyereknyomda alkotóelemét, vagy krumpliból is lehet gyártani pecsétet. Sőt saját pecsétpárnát is lehet alkalmazni: vajon mit szól a szavazóbiztos egy, különben szabályosan a DA/NU-ra ütött, de hupilila színű szavazathoz?


A szavazólap amúgy hivatalos iratnak számít, amivel törvény szerint szándékosan nem lehet akármit csinálni – tippjeink saját felelősségre alkalmazandók. Ezzel együtt az érvénytelen szavazat nem büntethető; legfeljebb azt mondod, picit reszketett a kezed.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS