2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Milyen a román politikusok testbeszéde?

K. M. K. M. 2007. július 02. 12:27, utolsó frissítés: 2007. június 29. 15:34

Băsescu alázatos és Atlaszként hordozza vállán az ország gondjait, Becali Zeusznak képzeli magát, derül ki #b#Alan Pease #/b# testbeszéd-szakértő a romániai politikusokról készített elemzéséből.

A Human Capital Solutions romániai kirendeltségének meghívására az ausztrál szakértő a Realitatea TV szerkesztőségében elemezte a hazai politikai élet szereplőinek non-verbális kommunikációját.

Traian Băsescu
államfő: "Széles mosolyával nyeri meg az emberek rokonszenvét: magatartása nem fenyegető, sőt inkább alázatosnak tűnik. Amikor valakivel kezet fog, picit meghajol, ezzel a gesztusával jelzi, nem érzi magát felsőbbrendűnek" – mondja Alan Pease.Călin Popescu Tăriceanu miniszterelnök: "Bár a kormányfő a nyilvánosság előtt magabiztos fellépést tanúsít, létezik egy pár olyan jel, amely titkolt idegességről árulkodik. Például begombolja a zakóját, játszik a golyóstollával, zsebeiben olyan dolgokat keresgél, amelyek vélhetően nincsenek nála. Ezekből a gesztusokból nyeri biztonságérzetét" – véli az ausztrál testbeszéd-elemző.
Corneliu Vadim Tudor, a Nagyrománia Párt elnöke: "Ez a férfi úgy fest, mintha valamilyen hegyes tárgyon sokáig ült volna. Nem tűnik érzelmes és gondoskodó embernek, hiszen még szembe se néz azokkal, akikkel találkozik, úgy megy el mellettük, hogy nem is veszi őket figyelembe. Amikor beszél, kezével Hitlerhez hasonlóan gesztikulál: emellett a szemüvegének kerete is arról árulkodik, nyers emberrel állunk szemben.

Dan Voiculescu
, a Konzervatív Párt elnöke: "Ez az ember feszült: kezét tördeli, gesztusa frusztrációról és idegességről árulkodik. Szájára teszi a kezét – mindig azt tanácsolom a politikusoknak, ne tegyék ezt, mikor beszélnek, mert úgy néznek ki, mintha nem mondanának igazat vagy információt hallgatnának el" – hangsúlyozza a szakértő.

Mircea Geoană
, a PSD elnöke: „Ez a politikus a munkásosztály imidzsének a megtestesítője. Közületek való vagyok. Nem hordok nyakkendőt és zakóra sincs szükségem, kezemen látszik a fizikai munka nyoma - sugallja a megjelenése. Ha azonban közelebből figyeljük meg, rájöhetünk, talán még a virágoskertjében sem gyomlált életében.

Gigi Becali
, az Új Generáció Párt elnöke: "Kezét zsebétrevágja és nem néz körül – ez a politikus azt sugallja, fontos személyiség. „Ti jelentéktelenek vagytok, és vagyok a legfontosabb. Sőt, mi több, én vagyok isten ” – magyarázza az ausztráliai szakértő.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS