2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu politikai álláspontja két nagyszerű tulajdonság keveredéséhez vezetett:

Idegborz 2007. augusztus 23. 21:58, utolsó frissítés: 21:58

#b#Murfatlari félszékely#/b# "Ilyen őrültség rég nem történt Romániában: egy magyar kitesz egy Székelyföld határát jelző táblát és tíz okos veszekszik rajta, hogy levegye."#b#[caţavencu]#/b#

Eltelt még egy hét, s ismét nem aludhattunk nyugodtan a veszekedések miatt. Egyetlen olyan nap sem volt, amikor azt mondhattuk volna: ma nem veszekedett senki senkivel, a politikusok a parlamentben ültek és törvényeket szavaztak meg vagy a kormányban ültek és kormányoztak. Ugyan már! Egész héten tülekedtek, melyik jelenjen meg a híradóban, hogy az ellenfelét szidja.

Mintha mi az ő cirkuszukat ennénk, nem ennivalót, nem aszfaltozott utcákon közlekednénk, nem állami hivatalokban szeretnénk nem izzadni. De hát hiába, ők azt hiszik, bennünket csak az ő politikus nyáluk érdekel. Nos, nem és nem! Köpjék le magukat, tisztelt politikusaink, az önök taknyától egyáltalán nem örvénylik bennünk a szenvedély! Még azt sem tudjuk, melyik minisztériumnak ki a vezetője, bizonyám, politikus urak!

Extrahejehülye (3 pont):

RMDSZ-PRM-PNL-STB.

Ilyen őrültség rég nem történt Romániában: egy magyar kitesz egy Székelyföld határát jelző táblát és tíz okos veszekszik rajta, hogy levegye. Miután Băsescu elnök jól megmondta, hogy a Harkov-i magyar nebulók a románt idegen nyelvként kellene tanulják, hirtelen felbukkan Markó Béla és azt nyilatkozza, bármennyit is kínlódna az elnök, hogy megoldja a gondokat, ők jobban tudják, melyek ezek, mert 17 éve foglalkoznak velük.

Ezzel megadta a lehetőséget a PRM-nek, hogy politikai cirkusszá változtasson egy adminisztratív kérdést. Vagyis ahelyett, hogy hagynák, hogy Băsescu bátorsága vegye el a nacionalisták levegőjét, azok a politikusok, akik, mint a népszavazásnál kiderült, saját választóik árulói, szellemi dörgésekkel vihart kavarnak a biliben. Vajon a romániai magyarokat nem lehetne anyamagyarokra cserélni, me’ ezek a Bukarestben és -ből vezetők csak hülyeségeket csinálnak?!

fordította: Demény Péter

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS