2019. július 17. szerdaEndre
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyer' csak vissza, hadd számoljalak bele!

fordítottaS. G. 2007. szeptember 12. 16:05, utolsó frissítés: 15:51

#i#"az egész társaságot deportálta svédországba. mindenkit. csak én meg az elnök maradtunk. az első három nap fasza volt."#/i# Florin Piersic Jr. szövege a #i#Hogyan lettem milliárdos#/i# sorozatból. #b#[gordius]#/b#

megint történt valami shaky dolog. a haza polgárai afféle általános sztrájkot csináltak, tüntivel meg minden, és azt mondták, nem hajlandók a csemetéiket egy hatalmas építőteleppé változtatott országban felnevelni. ráadásul mind el akarnak menni ebből az országból, mondták.
egy másikba. amelyik tisztább, amelyik frissebb, amelyik leleményesebb.

és az elnök rájött a megoldásra. az egész társaságot deportálta svédországba és mindenkit felvétetett dolgozni az ikeához.


Florin Piersic Jr., filmrendezőFlorin Piersic Jr., filmrendező
mindenkit. ígyhát a románság tiszta levegőt szív és a svédek egyáltalán nem dolgoznak. és így mindenki elégedett. látszólag. az államfőnek az a baja, hogy nincs aki a számlákat romániában kifizesse. az ország puszta mint a lia manoliu stadion miután a roling stonz lelépett. csak én meg az elnök maradtunk. az első három nap fasza volt. nyugisan sétáltam az utcán. kifordultam az útra és önkiszolgáltam a benzinkútnál. nem jött senki hogy fizessek.

de aztán unatkozni kezdtem. felhívott az elnök. mer'hogy állítólag szüksége van a tanácsomra. hogy mivel tudja visszahozni a hazába a szitizeneket. mondom neki. jó' van haver. csak aggyá' te is egy eurót minden visszaszerzett szitizenért. és ő mondja. jó' van haver.

és így feltettem egy hirdetést a legnagyobb példányszámú svéd újságba hogy az első kétezer román aki visszatér kap két hektár erdőt és szép kis decens nyugdíjat. a repülőtéren óriási tolongás. de legalább mozgalmasabb lett itten a tájkép. most népszámlálás következik, vérre menő. na én rendeltem meg. mer' tudnom kén', hogy milyen összegre töltsem ki a számlát. üljél csak te is otthon amíg jönnek téged számbavenni.

Megjelent a 24-FUN kolozsvári kiadásában, az aug. 24 – szept. 6-i számban

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS