2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A magyarok az RMDSZ biciklijéhez fognák a lovakat

Alexandru Cristorian 2007. szeptember 24. 09:41, utolsó frissítés: 08:39

#b#[caţavencu]#/b# A híres lótörvény, a Parlament absztrakt műalkotása, elég komoly oknak tűnik az RMDSZ számára, hogy az egész lóazonosítási, bejegyzési és kezelési tevékenységet a magáénak akarja.

És a mintegy egymillió lónak egy szava sincs ez ügyben. A törvénytervezet, amelyet Kelemen Atilla és Székely Levente öt képviselőtársával együtt kezdeményez (mindannyian a Mezőgazdasági Bizottság tagjai, melynek vezetője amúgy Kelemen), azt javasolja, hogy mindezzel ezentúl a Román Lovas Szövetség foglalkozzon.

Ezt pedig, amellett, hogy egyedülálló az Európai Unióban, hiszen az állattenyésztők általában civil szervezetekbe tömörülnek, még Bartha Róbert RMDSZ-es is vezeti. Arról már nem is szólva, hogy az Igazgatótanács tagjai között Kelemen Atilla és Székely Levente, a törvénytervezet készítőinek nevét fedezhetjük fel.

És mintha még ez sem lenne elég, a figyelemreméltó parlamenti tevékenység mellett Kelemen Attila úr családja ráadásul a lótenyésztéssel is foglalkozik, ménese van egy Maros megyei faluban. Ami persze némi összeférhetetlenséget sugall.

Az összeférhetetlenség azonban nem az egyetlen problémája ennek a tervezetnek. Mert míg az állami hivatalnak 700-nál több az alkalmazottja, a Román Lovas Szövetségnek alig 30, ami elég kevésnek tűnik. És az átmenet elég sok költséggel járna. A kezdeményezők szövegében ugyanis az áll, hogy a teljes adatbank, minden szerver és szoftver az RLSZ-hez menne át, ami lehetetlenség, hiszen a soft- és hardver licenszeket egy szerződés alapján vásárolták meg, melyet a Kormány a Microsofttal kötött, s az RLSZ-nek semmi köze hozzá. De hát mit számít, ha az RMDSZ-es biciklinek egymillió lóerő lesz a nyerge alatt?

fordította: Demény Péter

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS