2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyar csapatépítő hétvége

A tizenöt lékes kapitány 2007. október 19. 10:26, utolsó frissítés: 00:21

Az #b#Academia Caţavencu#/b#nak nincs Bloodymaryje, így ők az “új ötletek a csapatépítéshez és csodás helyek a Székelyföldről” című fiktív sorozatban számolnak be ojtozi élményeikről. Ojtoz... Mi a túró?

Mosdó nincs a szobában. De mégis más, mint a Prahova völgyében található klasszikus teambuilding-like villákban. Konferenciaterem nélkül, de egy nagy közös nappalival, más, no. És nem éppen akárhol van, úgyhogy még a főnök is megrendül, ha ezzel a különös javaslattal jönnétek.

Ojtoz? Mi a túró? Nos, igen: nagyon szép, távol a termopán gondolatától, aminek hatásait amúgy mindenütt tapasztalni Romániában. Anselmo, az a neve. Van benne valami a magyar kastélyok kivételes építkezéséből, azon kívül egy csomó szolgáltatás a mát idézi: egy társalgó, amelyben az egész cég elfér, egy elég jó bár, a második emeleten szépen, sőt, kellemesen berendezett szobák (vigyázat, nem azt mondtam, hogy elegáns vagy pompázatos – más helyekkel szemben itt anélkül is jól érezheted magad, hogy a klasszikus romániai paraszt termopánokkal lennél körülvéve.)

Ez egy másféle csapatépítési lehetőség egy másféle cég számára egy másféle helyen. A fogadó mögött óriási, csodálatos udvar, ahol mindenféle dolgok történhetnek: lehet cigizni, dugni az irodai kollégánőkkel, beszélő galambot betanítani, vívni a részlegfőnökkel, aztán mintegy véletlenül ledöfni stb. Ha az egész fogadót kibérelik, olyan, akár egy ostromlott kastély.

Úgyhogy a tábortűz körül beindulhat a nagy felszabadulás, amelyre minden menedzser vágyik az alkalmazottak részéről: káromkodási, igazmondási, feleségbecsapási stb. vetélkedő, a hely minden szélsőséget elbír. És ahogy már említettem, nem a Románia egészére jellemző, idegborzoló építészeti megoldás.

Továbbá meg lehet szervezni egy motorbiciklis csapatépítést, elég hely van ugyanis, hogy berúghassanak, és két liter pálesz után felgyújthassák a főnök bringáját. Egyszóval: mindent lehet, csak a megfelelő hétvégét kell kiválasztani. És egy „köszönöm”-mel mindent megkaphatnak a fogadó magyar szakácsaitól. Bátorság! A következő részekben új ötletek a csapatépítéshez és csodás helyek a Székelyföldről. Hamarosan találkozunk! Köszönöm!


Ezt a rovatot a nagy hagyományra visszatekintő Acéluborkák biztosítja

Fordította: Demény Péter

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS