2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megszavazták: mégiscsak függetleneket támogat az MPP

S. Z. 2008. október 04. 12:33, utolsó frissítés: 12:16

Szász Jenő szerint a farkaslaki találkozón “kibeszélték a feszültségeket”, így “szinte konszenzusszerű” döntést hoztak.Az MPP-színekben megválasztott polgármesterekből, illetve a párt megyei elnökeiből álló fórum tegnap este 23 igen és 6 nem szavazattal eldöntötte: mégiscsak függetleneket támogatnak az őszi parlamenti választásokon.

Ez a döntés megegyezik az MPP elnökségének a korábbi álláspontjával. Azért volt szükség erre a szavazásra, mert több megyei szervezet – például a háromszéki és a Kolozs megyei – jelezte, hogy nem tartja jó ötletnek a független jelölteket, ehelyett a pártként való indulást sürgették.

Szász Jenő
MPP-pártelnök elmondása szerint a tegnap esti, Farkaslakán tartott fórumon mintegy harmincan vettek részt, sikerült kibeszélni a korábbi feszültségeket és így “szinte konszenzusszerű” döntést hoztak; Szász szerint azok is elfogadják ezt a döntést, akik az indítvány ellen szavaztak.


Szász a pártépítésre koncentrál

Arra a felvetésünkre, hogy az MPP saját ütemezése szerint már a támogatandó független jelöltek megnevezésén, sőt a listák jóváhagyásán is túl kellene lenni, Szász elmondta, hogy jövő héten kerül sor a nevesítésre. Az MPP-elnök nem mondott neveket, annyi derült ki, hogy egyes körzetekben több jelölt is lenne, más körzetekben viszont nincs egy sem.

A politikus mindazonáltal tarthatónak nevezte három képviselői és egy szenátori mandátum megszerzését úgy Hargita megyében, mind Háromszéken.

Ami a saját indulását illeti – információink szerint erről volt szó korábban – Szász elmondta, számára „legutolsó szempont” a novemberi megméretkezés. Ehelyett fontosabbnak tartja a pártépítést.

Az MPP háromszéki szervezete elfogadja a Farkaslakán hozott döntést – nyilatkozott megkeresésünkre Csinta Samu, az MPP háromszéki ügyvezető elnöke, hozzátéve, a háromszéki szervezet hétfőn este dönt olyan részletekről, mint a támogatandó jelöltek nevei, illetve a kampány részletei.

Korábban a háromszékiek kritizálták a leghangosabban a független jelöltek támogatásának ötletét, a pártként való indulás mellett téve le a garast. A napokban azonban úgy nyilatkoztak, hogy bár a pénteki ülésen továbbra a pártként való indulás opcióját képviselik, alávetik magukat az ott meghozott döntésnek, bármi is legyen az.


A kolozsváriak kitartanak a tisztújítás mellett

Sándor Krisztina, az MPP kolozsvári szervezetének elnöke szintén elfogadja a döntést, kijelentve, ez amúgy sem érinti a kolozsvári, illetve Kolozs megyei szervezetet: ők korábban már úgy döntöttek, nem indítanak saját jelöltet, illetve függetleneket sem támogatnak.

A politikus nyilatkozatában ugyanakkor kritizálta az elnökséget amiatt, hogy a tisztújító kongresszust egy meglehetősen távoli időpontra, jövő év áprilisára odázták el. „Egy tisztújítás sok téren rendet teremthetne” – fogalmazott Sándor, hozzátéve, október 12-én gyűlésezik az MPP Kolozs megyei szervezete, ahol a kongresszus, illetve a tisztújítás is téma lesz.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS