2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Moldovai Köztársaság-flashmob Kolozsváron

Dunai László 2009. április 15. 15:19, utolsó frissítés: 2009. április 16. 17:51

Piros kendővel eltakart szájú fiatalok utaztak ma reggel a 6-os trolin. Érdeklődő kevés volt, aki kérdezett, az sem igen kapott választ. #b#[transindex tv]#/b#


Ma reggel 8 órára egy flashmob volt meghirdetve Kolozsváron, a Mărăşti negyed Aurel Vlaicu utcai buszmegállójába. A cél az volt, hogy felhívják a kolozsvári emberek figyelmét a Moldovai Köztársaságbeli helyzetre.

Pár perccel 8 előtt még semmi nem utalt arra, hogy valami történni fog, a szokásos munkába utazó tömeg várt a buszra. A gyanútlan érdeklődők csak annyit láthattak, hogy a szokásosnál több újságíró fotóz, filmez és interjúzik minden látható ok nélkül. Valamivel nyolc után azonban kb. 15 fiatal piros kendőt tett az arcára, és felszállt a központ felé tartó 6-os trolira.A piros maszkosok csak kevés utas figyelmét keltették fel. Akit érdekelt, az sem tudta volna megkérdezni az akcióban résztvevőktől mi ez az egész, mivel a flashmob egyik szabálya az volt, hogy nem szabad megszólalni. Többnyire az a pár újságíró válaszolt az utasok kérdéseire, akik kísérték a piros kendősöket. Pár megálló után azonban majdnem minden sajtós leszállt, csak ketten mentünk el a monostori végállomásig. Itt minden kendő lassan eltűnt a fiatalok arcáról, és mindenki járókelővé változott, mintha mi se történt volna.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS