2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

További 11 megyében lesz influenza védőoltás-akció

2006. január 09. 10:41, utolsó frissítés: 10:41

Kiterjesztik és szigorítják a madárinfluenza vírusának feltartóztatását és leküzdését célzó intézkedéseket a hatóságok. A mezőgazdasági minisztérium azzal a kéréssel fordult az egészségügyi tárcához, hogy a madárinfluenza-vírus felbukkanását jelentő öt megyén (Ialomita, Calarasi, Tulcea, Buzau és Braila) túl további 11 megyére is terjesszék ki az egész lakosság emberi influenza elleni kötelező ingyenes oltását.

A kérés szerint meg kell kezdeni a szokásos influenza elleni védőoltásokat Konstanca, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, továbbá Olt, Dolj, Mehedinti, Galac, Vaslui, Botosani és Iasi megyében is, gyakorlatilag az ország valamennyi déli, délkeleti, keleti és északkeleti vidékén.

A védőoltások beadásában előnyben kell részesíteni a folyóvizek és tavak környéki településeket. Ezzel együttaz agrártárca felkérte az oktatási minisztériumot is, hogy a téli vakáció végeztével rendelje el az iskolákba visszatérő tanulók felvilágosítását a járványos kór elleni egészségügyi, tisztálkodási teendőkről.

Bukarest fővárosi tanácsa pénteken felhatalmazta a kerületi polgármestereket, keményen megbírságolják azokat a magánszemélyeket és gazdasági-kereskedelmi cégeket, amelyek nem tartják be az élő baromfik kereskedelmére vonatkozó szigorú tilalmat. A bukaresti orvosok azt tanácsolják a lakosságnak, hogy kerülje az ország más vidékeinek gazdaságaiból származó házi szárnyasok fogyasztását. (mti/mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS