2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bizottság vizsgálja a CIA-börtönök ügyét

2006. január 11. 10:52, utolsó frissítés: 10:53

A szenátus által létrehozott vizsgálóbizottság sorra kikérdezi azokat a minisztériumokat, amelyek szerepet vállalhattak a terroristákat szállító CIA-gépek Románia feletti átrepülésében, illetve az országban történő landolásában. A testület elnöke, Norica Nicolai esti televíziós nyilatkozata szerint elsőként a védelmi minisztérium tartozik majd beszámolással.

A miniszterelnök kedden ismételten visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint a CIA az országban titkos börtönöket működtetett volna. Călin Popescu Tăriceanu határozottan kijelentette, hogy Románia területén nem voltak ilyen börtönök. A miniszterelnök erről levélben kívánja tájékoztatni Josep Borellt, az Európai Parlament elnökét. A kormányfő ugyanakkor Borellt arról is informálni kívánja, hogy mindennek ellenére egy szenátusi vizsgálóbizottságot hoztak létre a vádak tisztázására.

A szóban forgó vádakat legutóbb egy zürichi hetilap, a Blick szellőztette meg, egy olyan faxüzenetet ismertetve, amely szerint a Mihail Kogălniceanu támaszponton külföldi terroristákat kihallgató központ működött volna. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS