2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

2006: a külföldi befektetések éve

2006. január 11. 11:11, utolsó frissítés: 11:11

A hazai vállalatok és befektetők bizakodóan tekintenek az idei év elé – írja a Saptamana Financiara gazdasági magazin. Gazdasági elemzők szerint változatlanul magas tőkebeáramlásra lehet számítani a viszonylag kevés pénzügyi ösztönző ellenére is.

A CEC takarékpénztár és az áramszolgáltatók privatizálása lesz az év nagy eseménye. Ezeket leszámítva a legnépszerűbb befektetési területek a mezőgazdaság és az élelmiszeripar, az autógyártás és az infrastruktúra lesznek.

A KDT Invest igazgatója szerint az idén az eddig elhanyagolt mezőgazdaság lesz az egyik főszereplő. Jelentős befektetéseket vesz fel emellett a pénzügyi szektor, a gyógyszergyártás, a közszolgáltatás, az ingatlanpiac, valamint az építőipari alapanyag gyártás.

A BRD-Groupe Societé Generale elemzője szerint az infrastrukturális beruházások jelentős pénzügyi támogatást élveznek majd az uniós csatlakozás után, ezért a vezető európai építőipari vállalatok már most meg kívánják erősíteni itteni piaci pozícióikat.

A küszöbön álló uniós csatlakozás általában is fontos tényező a befektetői érdeklődés felkeltésében, a román gazdaság elmúlt években tanúsított jó teljesítménye pedig fontos bizalomnövelő tényező. Románia számos olyan kedvező befektetési lehetőséget kínál, amilyenre Európában már nem nyílik lehetőség. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS