2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szakszervezeti vezetők "összeférhetetlenségét" akarja a PNL

2006. január 11. 11:12, utolsó frissítés: 11:12

A szakszervezetekre vonatkozó törvénycsomaggal kapcsolatos módosító és kiegészítő javaslatokról tárgyalt a hét elején a Nemzeti Liberális Párt (PNL) központi szervezete.

Melania Buda, Ovidiu Silaghi parlamenti képviselő kabinetvezetője sajtótájékoztatóján közölte, a Szatmár megyei PNL-s honatya Horatiu Buzatu képviselővel együtt nyújtotta be a módosító javaslatokat, amelyek elsősorban a politikai szerepet is vállaló szakszervezeti vezetőket érintik (akik képviselők vagy szenátorok), illetve a cégtulajdonosokat és részvényeseket is.

A módosítások előterjesztői szerint ezek a tisztségek összeférhetetlenek a szakszervezetek élén betöltött vezetői funkcióval. Călin Popescu Tăriceanu miniszterelnök a központi sajtónak nyilatkozva szintén hangsúlyozta: az összeférhetetlenséget nem szabad csak a politikusokra vonatkoztatni, ki kell terjeszteni a szakszervezeti vezetőkre is.

A PNL ugyanakkor egy bizottságot is felállított – élén Teodor Meleşcanu PNL-alelnökkel és Arion Popa szenátorral –, amely tárgyalásokat folytat majd a szakszervezetek vezetőivel, akik megtehetik kiegészítő javaslataikat. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS