2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ egyetért a magyar alkotmánykiegészítéssel

2006. január 11. 13:58, utolsó frissítés: 13:58

A magyar kormány és az RMDSZ képviselői egyetértenek abban, hogy a magyar alkotmány egészüljön ki a határon túli magyarokról szóló fejezettel, és ebben hangsúlyozottabban jelenjen meg a Magyar Köztársaságnak a határon túli magyarok iránti felelőssége.

Az RMDSZ vezetősége kedden a kolozsvári ügyvezető elnökségen találkozott a magyar kormány képviselőivel. A megbeszélésen többek között jelen volt dr. Avarkeszi Dezső letelepedési, bevándorlási és honosítási kormánymegbízott és Takács Csaba, az RMDSZ ügyvezető elnöke.

A találkozón a résztvevők, tekintettel a határon túli magyar szervezetek szakértőivel december 16-án, Budapesten folytatott megbeszélésen elhangzott javaslatokra, megvitatták a Magyar Köztársaság Alkotmányának módosítására irányuló tervezetet. Áttekintették a javaslat egyes pontjait, és egyetértettek abban, hogy azok megfelelő kiindulópontot jelentenek a soron következő egyeztetésekhez, és jó esélyt adnak a konszenzus megteremtéséhez, mind a határon túli szervezetek, mind a magyarországi parlamenti pártok tekintetében. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS