2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eladott három ingatlant, de továbbra is bért kap értük a Năstase-család

2006. január 12. 17:04, utolsó frissítés: 17:04

"Elegem van a párt hitelét romboló válságokból" – így fakadt ki Mircea Geoană volt külügyminiszter, a PSD elnöke a párt ügyvezető elnökének ingatlan-ügyleteit és öröklését övező sajtóbotrányra. A pártelnök reméli, hogy Adrian Năstase mihamarabb tisztázza, hogyan jutott 400 ezer dolláros örökséghez.

A bukaresti sajtó jelentései szerint az örökhagyó Năstase nagynénje volt, aki ennyiért adott el ékszereket, festményeket Alexandru Bittner üzletembernek, majd három bukaresti ingatlant vásárolt tőle. Bittner köztudottan Năstase jóbarátja és üzlettársa.

Eközben a Cotidianul napilap azt közölte, a házelnök felesége, Dana Năstase továbbra is rendszeresen megkapja a három ingatlan bérét, noha férje azt állítja, ezeket már tavaly eladta. A bér a riport szerint a piaci átlag duplája.

Az Evenimentul Zilei beszámolója szerint a Năstase család a valódi érték tizedéért vásárolt telket. Az Adevarul értesülései szerint a 90 éves nagynénit, Tamara Cernâşovot a PSD "erős emberei" segítették az ügyletek lebonyolításában. Hogy mivel szankcionálná Năstaset a botrány miatt a PSD, arról Geoană nem nyilatkozott. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS