2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A külügyminiszter becsületszavát adta, hogy nincsenek CIA-börtöneink

2006. január 13. 10:41, utolsó frissítés: 10:42

Cáfolta Mihai-Razvan Ungureanu külügyminiszter csütörtökön, hogy az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) titkos börtönöket működtetett volna Romániában. Egy bécsi pódiumbeszélgetésen becsületszavát adta arra, hogy az országban nem voltak titkos CIA-börtönök.

Újságírói kérdésre válaszolva elképzelhetetlennek nevezte, hogy a CIA a kormány tudta nélkül politikai foglyokat hallgatott volna ki az ország területén. A demokráciákban a titkosszolgálatok demokratikus ellenőrzés alatt állnak – fogalmazott a külügyminiszter, aki hangoztatta, hogy hónapok óta igyekszik mindezt bizonyítani a sajtónak. Minél őszintébb valaki, s minél inkább törekszik az igazság kifejtésére, annál kevésbé hisznek neki – panaszkodott Ungureanu.

A külügyminiszter ugyanakkor védelmébe vette azt a megállapodást, amelyet a kormány a közelmúltban írt alá az Egyesült Államokkal amerikai támaszpontok romániai létrehozásáról. Ezzel összefüggésben utalt a potenciálisan instabil politikai helyzetre a Fekete-tenger térségében. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS