2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Helyeket különítenek el a magyar rendőrjelöltek számára

2006. március 01. 16:44, utolsó frissítés: 16:44

Ezzel a kijelentéssel indította mai sajtótájékoztatóját, kampányfőnök. 863 rendőri helyre versenyezhetnek márciusban a magyar fiatalok, ezek közül 26 kizárólag a magyarul beszélő személyek számára van elkülönítve – jelentette be sajtótájékoztatóján Kovács Péter RMDSZ ügyvezető alelnök, aki a magyar rendőröket toborzó kampány vezetője. A rendőrség 10-12 millió régi lejes kezdő fizetést nyújt, a munkahely a lakhely közelében található, illetve egy biztos karrierre lehet számítani a rendőrség kötelékében – sorolta fel a kampányfőnök a rnedőri munka előnyeit.

Jelenleg a rendőrség kötelékében alig több mint 300 magyar fiatal dolgozik, ez a rendőrök létszámának csupán 0,69%-át teszi ki. Az ügyvezető alelnök vázolta a vizsgára való jelentkezés kritériumrendszerét. Szükséges a román állampolgárság, érettségi diploma, 170 centiméteres magasság a nők, 175 centiméter a férfiak esetén, B kategóriás jogosítvány, valamint a román nyelv ismerete. A vizsgapróbák a következők: interjú, nyelvvizsga, fizikai képességek felmérése, számítógépes ismeretek felmérése, ismeretfelmérő teszt.

A magyarok számára elkülönített 26 hely megyei bontása a következő: Maros 10 hely, Szatmár és Kovászna 3-3 hely, Bihar és Hargita 5-5 hely. Az állások betöltésére március 10-ig lehet jelentkezni, a versenyvizsgára március 30-án kerül sor. A beiratkozásra, kritériumrendszerre, bibliográfiára, illetve az írásbeli vizsga tematikájára vonatkozó részletek az RMDSZ honlapján és irodáiban találhatóak. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS