2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jövőre nyílik meg az első hazai Ikea áruház

2006. március 22. 14:39, utolsó frissítés: 16:12

A svéd Ikea lakberendezési cikkeket termelő vállalat és áruházlánc első áruháza 2007 tavaszán nyílik meg Bukarest északi határában. Hendrik Notmeijer, az Ikea Trading Area Balkan menedzsere rámutatott, hogy ez lesz az első Ikea áruház a Balkánon.

A 15 millió eurós beruházással épülő áruház hasznos alapterülete 24 ezer négyzetméter lesz. A legnagyobb jelenlegi bútoráruház Romániában a Mobexpert 15 ezer négyzetméteres bukaresti üzlete.

Az Ikea ha áruházzal nem is, de termelő üzemmel már 1999 óta jelen van Romániában. Mivel azonban az Ikea gyártmányait csak saját üzleteiben értékesíti, Romániában ezek nem voltak kaphatóak.

Bogdan Belciu, az A.T.Kearney tanácsadó vállalat szakértője szerint az Ikea lesz a román bútorpiac legnagyobb szereplője. A román bútorgyártók szervezetének adatai azt mutatják, hogy 2005-ben a piac összforgalma 1195 millió euró volt, amelynek 75%-át, azaz 895 millió eurót az export tette ki. Románia 229 millió euró értékben importált bútort tavaly. Az Ikea Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon rendelkezik áruházakkal a térségben. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS