2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ruhacsomagot kapnak az újszülöttek

2006. április 07. 11:38, utolsó frissítés: 11:43

A rohamos népességcsökkenés megfékezésére újabb gyerekvállalásra csábító törvényt fogadott el szerda este a szenátus – adja hírül a Szabadság. Ennek értelmében 150 új lej értékű ruhacsomagot kapnak a szülészetet elhagyó csecsemők.

A Nemzeti Liberális Párt és a Demokrata Párt részéről érkező "babakosár" javaslat leszögezi: a ruhákból és fehérneműből álló ajándékot egyetlen alkalommal, a kórház elhagyásakor kell átnyújtani minden egyes újszülött családjának.

A tervezet benyújtói szerint az intézkedés a gyerekvállalás bátorítását szolgálja. Arról is határoztak: a másfél millió régi lej értékű csomagot a helyi költségvetésből kell finanszírozni.

Emil Boc
kolozsvári polgármester a kolozsvári napilap kérdésre közölte: a "babakosárra" nincs a városnak fedezete. "Nem értek egyet azzal az eljárással sem, hogy úgy képzelik el a decentralizációt, hogy az önkormányzatokat jelölik meg adott feladat elvégzésére, anyagi alapot azonban nem biztosítanak hozzá. Természetesen a rendelkezés áttanulmányozása, illetve a költségvetés után majd többet fogunk tudni" – tette hozzá a polgármester. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS