2019. aug. 24. szombatBertalan
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felsőoktatási szociális ösztöndíjat hirdet meg az Iskola Alapítvány

2006. május 02. 15:34, utolsó frissítés: 15:34

Az Iskola Alapítvány közösen az Országos Magyar Diákszövetséggel, az Illyés Közalapítvány és a Magyar Oktatási Minisztérium támogatásával a 2005–2006-os tanévre pályázatot hirdet a romániai felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók szociális támogatására. A támogatás célja a legrászorultabb hallgatók anyagi megsegítése. Támogatásban részesül 285 hallgató: száz 370 RON, kilencvenöt 320 RON és kilencven 270 RON értékű ösztöndíjat ítélnek meg.

A pályázatokat az Iskola Alapítvány Ösztöndíj Bizottsága bírálja el. Támogatást nyerhetnek árvák és félárvák, illetve olyan diákok, akiknél a családban az egy főre eső jövedelem nagyon alacsony. Állami vagy magán felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók pályázhatnak, a metseri képzésben részeülőket kivéve. Minden pályázónak igazolnia kell, hogy a pályázat leadásakor hallgatói jogviszonyban van valamely felsőoktatási intézmény nappali tagozatán.

A pályázati űrlap, valamint a szükséges iratok jegyzéke megtalálható a brassói, bukaresti, jászvásári, kolozsvári, marosvásárhelyi nagyváradi és temesvári diákszervezetek irodáiban, és letölthető az Iskola Alapítvány honlapjáról.

A pályázatok beküldési határideje 2006 május 26. 16 óra (az Iskola Alapítvány irodájába történő beérkezés dátuma!) További információk az Iskola Alapítvány titkárságán, valamint a helyi diákszervezeteknél igényelhetők. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS