2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bővül a logisztikai és gyorsposta piac

2006. május 03. 16:50, utolsó frissítés: 16:50

Bővül a román logisztikai és gyorsposta piac: 25%-os ütemben növekedett az elmúlt években, és tavaly összforgalma meghaladta a 100 millió eurót. Az idei évre 130 millió eurós forgalmat jeleznek előre a szakértők. Az uniós csatlakozás után a növekedés üteme eléri majd a 40%-ot is.

Tavaly az LTL szállítási üzlet összértéke 30 millió euró körüli volt. Az elkövetkező néhány évre 35%-os növekedési ütemet jeleznek előre. A román TCE Logistics egymillió euró feletti forgalmat bonyolított márciusban, két éve a legmagasabbat. 2005 első negyedéhez viszonyítva a TCE 60%-os forgalomnövekedést ért el. Tavalyi egész éves forgalma 6,5 millió euró volt, 60%-kal több az előző évinél. Az idei évre a logisztikai vállalat forgalmának 70%-os növekedését várja.

Telephelyeinek számát a cég az idén 41-ről 51-re emeli Romániában. A bővítést egyrészt meglévő ügyfeleinek végzett áruszállítási tevékenység mennyiségi növekedése, másrészt ügyfelei számának növekedése indokolja. A TCE piacvezető a 24 órán belüli házhoz szállítást végző LTL teherszállításban (LTL = less than truck load).

A TCE Logistics az RTC Group érdekeltségébe tartozik, amely egyike a legnagyobb száz százalékos román tulajdonban lévő vállalatoknak. Az RTC Group tavaly 237 millió eurós forgalmat bonyolított. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS