2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Heteken belül bejegyzik a Magyar Polgári Pártot

2006. május 08. 10:32, utolsó frissítés: 10:58

A heteken belül bejegyzésre kerülő Magyar Polgári Párt (MPP) a parlamenti választások előtt mindenképpen tárgyalni szeretne az RMDSZ-szel a közös jelöltlistákról, s a helyhatósági választásokon is csak ott indítana saját jelöltet, ahol nincs veszélyben a magyarság önkormányzati képviselete – számol be a Magyar Polgári Szövetség (MPSZ) szombati választmányi üléséről az Új magyar szó.

A testület egyebek mellett az MPP bejegyzéséhez szükséges aláírásgyűjtés mérlegét vonta meg: mindeddig a szükséges 25 ezer – 18 megyéből legkevesebb hétszáz-hétszáz – aláírás 70%-át sikerült összegyűjteniük.

"Hetek kérdése az MPP bejegyzése" – fogalmazott Szilágyi Zsolt. Mint mondta, a párt bejegyzéséig háromtagú szakértői testület dolgozza ki a leendő alakulat alapszabályát és programját, amelyeket az MPSZ tagszervezeteinek véleményét figyelembe véve öntenek majd végső formába.

Az ülésen heves vitát keltett az a sepsiszéki javaslat, hogy az MPP önálló utat járjon, és vezetői "új, tiszta lappal induló" személyek legyenek. Szász Jenő MPSZ-elnök ugyanis azt szeretné, ha a jövőben is az MPSZ-t erősítenék elsősorban, az MPP pedig csak a választásokon kapna szerepet. A döntést az év második felében tartandó következő választmányi ülésre halasztották. (úmsz)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS