2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

PSD-PRM együttműködés: egymásnak feszülnek ma a szociáldemokraták?

2006. május 08. 13:14, utolsó frissítés: 13:18

A kint tüntető forradalmárok jelenléte nélkül is feszültnek ígérkezett a Szociáldemokrata Párt (PSD) mai állandó bizottsági ülése. Legalábbis erről adtak hírt a mai országos napilapok.

Valamennyi fővárosi lap újságírója egyetértett ugyanis abban, hogy mindenképp nézeteltéréseket fog szülni a közel sem egyetértéssel megszületett döntés, miszerint a PSD szövetségre lép a szintén ellenzéki Nagy-Románia Párttal (PRM).

A Gândul tudósítása szerint a PSD egyes vezetőségi tagjainak ki sem kérték a véleményét a szövetség kapcsán, többen közülük pedig teljes mértékben ellenzik ezt a fajta együttműködési protokollumot.

Többek között Adrian Severin és Victor Ponta szociáldemokrata képviselő emelt szót eddig a szövetség ellen. Ponta tegnap egyértelműen leszögezte, nem lesz semmiféle protokollum. Mint mondta, tudtával sokan ellenzik ezt a gondolatot.

Tegnapig csupán Viorel Hrebenciuc ismerte el nyilvánosan, hogy tud a parlamenti protokollumról, és támogatja is azt.

Magukat megnevezni nem kívánó PSD-s források szerint Miron Mitrea is híve az együttműködésnek. Mi több, az informátorok szerint egyes pártvezérek annak árán is nyíltan vállalnák az együttműködést, hogy világos számukra, ez a protokollum ártani fog a párt külső megítélésének. Motivációjuk: így már júniusban meg lehetne dönteni a Tăriceanu-kormányt. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS