2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Stolojan is támadásba lendült Tăriceanu ellen

2006. május 09. 11:41, utolsó frissítés: 11:41

A Nemzeti Liberális Párton (PNL) belül is éleződnek az ellentétek. Tegnap este a Marius Tucă Showban Theodor Stolojan expártelnök, jelenlegi államfői tanácsadó is támadást intézett Călin Popescu-Tăriceanu kormányfő ellen, majd leszögezte, ezentúl komolyabban is foglalkozik a párt ügyeivel.

Stolojan elmondta, csalódott Tăriceanuban, és bánja, hogy átadta neki a pártelnöki tisztséget. Hozzátette, eredetileg az volt a terve, hogy miután meggyógyul, visszatér a PNL élére, ám ekkor már késő volt, a Tăriceanu köré tömörülő csoport már nem támogatta ezt a gondolatot.

Leginkább azért elégedetlen Stolojan a kormányfővel, mivel ez utóbbi lemondott a Demokrata Párttal (PD) való fúzióról.

Stolojan a tévéműsorban kifejtette, megpróbál kialakítani egy olyan ideológiai csoportosulást a liberális párton belül, amely támogatja egy erős jobboldal létrehozását, és a PD-vel való fúziót. Szerinte ugyanis a Tăriceanunak, s köréje csoportosuló személyeknek nincsen hosszú távú elképzelésük. Marius Tucă kérdésére, hogy amennyiben nem talál támogatókra az alakulaton belül, kész-e létrehozni egy új, liberális irányelveket valló pártot, Stolojan leszögezte, nem zárja ki ezt a lehetőséget sem. (cotidianul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS