2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Markó: kudarc-történet az MPSZ aláírásgyűjtése

2006. május 09. 17:13, utolsó frissítés: 18:35

Kudarc-történetnek nevezte Markó Béla a az MPSZ aláírásgyűjtési kezdeményezését. „Miközben az RMDSZ másfél hónap alatt az államelnökjelölt indításhoz 250 ezer aláírást szerzett, addig az MPSZ képviselőinek több mint fél év alatt a pártbejegyzéshez szükséges 25 ezer aláírásnak is csak 70%-át sikerült összegyűjtenie.

Lehet, hogy egyeseket zavar, hogy csak a többi politikai pártban vannak viták, összetűzések, és az az érdekük, hogy ugyanezt tegyék az RMDSZ-ben is. Az erdélyi magyarság körében nincs feszültség, az RMDSZ pedig továbbra is az előtte álló feladatok megoldására kíván összpontosítani” – szögezte le.

A PSD és a Nagy-Románia Párt paktuma kapcsán elmondta, nem érti a PSD döntését, hiszen ezidáig egy politikai alakulat sem vállalta egy ilyen együttműködés felelősségét a szélsőséges Nagy-Románia Párttal.

Markó szerint ennek az egyezménynek negatív üzenete lesz mind a hazai, mind a külföldi politikai életben, ugyanakkor a szociáldemokraták megkérdőjelezik saját pártjuk reformjának sikerét is. A szövetségi elnök szerint nem szabad tolerálni a szélsőges irányzatokat, és politikai eszközökkel kell ezeket visszaszorítani.

Ugyanakkor komoly tévedésnek minősítette a Demokrata Párt döntését, mellyel előzetes koalíciós egyeztetés nélkül a szociáldemokratáknak ítélték a Nép Ügyvédje intézmény vezetői tisztségét. A szövetségi elnök szükségesnek tartja az ellenzék jelenlétét az állami intézményekben, de nem ért egyet azzal, hogy többségben legyenek az ellenzéki képviselők a vezetőségben. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS