2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A képviselőház privatizációs bizottsága jóváhagyta a CEC magánosítási stratégiáját

2006. május 10. 14:37, utolsó frissítés: 14:40

Jóváhagyta tegnap a képviselőház privatizációs bizottsága a Takarék- és Letéti Pénztár (CEC) privatizációs stratégiáját. A bizottság április 19-én még elutasította azt, mivel sérelmezte, hogy a pénzügyminiszter nem jelent meg az ülésen. A képviselők akkori döntése alig két nappal azután született, hogy az illetékes bizottság bemutatta immár harmadik privatizációs stratégiáját, mely szerint a pénzintézet 69,9 százalékos pakettjét adnák el, s egy héttel a kötelező érvényű ajánlatok beadási határideje előtt.

Elvileg április 25-én járt volna le a CEC privatizációs eljárásában a kötelező érvényű ajánlatok benyújtásának határideje. A képviselőház privatizációs bizottsága azonban egy héttel korábban megvétózta a bank értékesítési stratégiáját szabályozó törvényt, amivel ismét megállították a folyamatban lévő eljárást.

A bizottság tegnap már elfogadta a privatizációs stratégiát, mely szerint, a román állam a CEC 69,9 százalékos részvénycsomagját kívánja eladni, 5 százalékát felajánlja a dolgozóknak a fennmaradó pakettet pedig tőzsdére viszi. (mno)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS