2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

20%-os lakásépítési támogatást kaphatnak a 35 év alatti fiatalok

2006. május 11. 14:47, utolsó frissítés: 14:47

A természeti csapásokban tönkrement házak újjáépítéséhez szükséges építőanyagok beszerzésére is kiterjed ezután az Országos Lakásügynökség (ANL) hatásköre, mert a kormány tegnap módosította a testület működését szabályozó végrehajtási utasításokat. A Lakásügynökség magántulajdonban levő földek tulajdonosaival is társulhat jelzálogos építkezésre, jelentősebb pénzalapokat szerezhet meg a bankpiacról, és társfinanszírozóként működhet jogi személyekkel együtt.

Eltörölte a kabinet azt a 20%-os kedvezményt, amelyet csak azok kaptak, akik az ügynökség révén építkeztek. – Ez diszkriminatív volt, de ezzel együtt hamarosan megszavazzuk azt a törvényt, mely bizonyos feltételek közt, a 35 év alatti fiatalokat részesítené 2o%-os állami támogatásban első házuk építéséhez – emelte ki Borbély László, építkezésért felelős tárcanélküli miniszter.

A kormány körülbelül 80 milliárd régi lejt hagyott jóvá azoknak a lakásoknak a befejezésére, amelyek a tavalyi árvíz második hullámában, szeptember-októberben megrongálódtak. A Duna áradásában megrongált házak tulajdonosait valószínűleg építőanyagokkal fogja támogatni a kormány. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS