2020. június 4. csütörtökBulcsú
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rokonaikat alkalmazzák a Securitate levéltárát vizsgáló tanács vezető tisztségviselői

2006. május 12. 15:55, utolsó frissítés: 15:55

Hogy ne legyen túl feltűnő, illetve a munkáltató-beosztott viszony feleljen meg az átláthatóságról szóló törvénynek (161/2003), lányát a gazdasági osztályáról a kommunikációs osztályra helyeztette át Mariana Pop, a Securitate levéltárát vizsgáló tanács (CNSAS) gazdasági igazgatója. A tisztviselő másik lánya informatikusként dolgozik, szintén a testület alkalmazásában.

A gazdasági osztály egyik előadójának lánya a CNSAS közönségkapcsolati osztályán dolgozik tanácsosi beosztásában, férje kutatóként dolgozik, szintén a CNSAS alkalmazottja – írja a Cotidianul napilap.

A Securitate levéltárát Bukarest egyik külvárosában, a Popesti-Leordeni-ben levő raktárbázison őrzik. Ennek vezetője, Ionel Ivascu sógorát tanácsosi, unokatestvérét előadói beosztásban alkalmazta a CNSAS-nál úgy, hogy ő maga is tagja volt az felvételükről döntő bizottságnak. Az adminisztrációs osztály vezetője, Constantin Ioanovici fiát és menyét vétette fel a testülethez.

A napilap megállapítása szerint a családi alapon történő kinevezések többsége akkor zajlott, mikor átmenetileg a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje, Mihai Gheorghe alelnök vezette ideiglenesen a CNSAS-t. Meda Galea, a CNSAS igazgatója azzal védekezik, hogy a testületnél nehéz a munka – külösen a Popesti-Leordeni irattárban –, nem túl vonzó a fizetés, így mindenkire szükség van. Az utóbbi hónapban négyen távoztak az intézményből, mely a közeljövőben 15 állást ír ki. (cotidianul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS