2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kormánytámogatás infrastrukturális beruházásokra: a magyarlakta megyék 16,7 millió erős lejt kapnak

2006. május 25. 17:20, utolsó frissítés: 17:20

Beruházásokra, főként megkezdett munkálatok befejezésére utalt ki támogatást a Tăriceanu-kabinet tegnapi ülésén. A magyarlakta megyék 16,7 millió erős lejnyi támogatásban részesültek.

A kormány tartalékalapjából kiutalt pénzből sürgős munkálatokat végeznek. Többek között híd- és útjavításokra, közigazgatási és egyházi intézmények épületének állagmegőrzésére és felújítására, továbbá ivóvíz-hálózatbővítésre és felújításra kerül sor.

Bihar megye tanácsa és egyes önkormányzatok 2 millió erős lej összértékű támogatást kapnak a 767. megyei, az 5. és 110. községi út javítására, valamint kultúrház építésére Hegyközszentmiklóson, Érmihályfalván újranyitják a városi múzeumot, Érsemjénben pedig felújítják az Általános Iskolát.

Hunyad megyében a Téglás Gábor Iskolacsoport 640 ezer erős lejből folytathatja az építkezést.

Beszterce-Naszód megye tanácsa 700 ezer erős lej támogatásban részesült az Árpástó–Magyardécse közötti 172. megyei út javítására.

Brassó megyében pedig a 131-es út javítására költhetnek szintén 700 ezer erős lejt.

Kolozs
megyében is útfelújításra fordítják a pénzt: 550 ezer erős lejt utaltak ki a Szék–Visa közötti 109D megyei útra, 100 erős lejt pedig 108C megyei út Vistán áthaladó szakaszára.

Kovászna
megye önkormányzata 2,5 millió erős lej támogatásban részesült. Ebből 500 erős lejt a vállalkozói inkubátorház fejlesztésére fordítanak és ugyanekkora összeget szánnak Árkoson a továbbképzési központ felújítására. A fennmaradó 1,5 millióból megyei utakat javítanak, többek között a Nagyajta–Bodzaforduló, Gelence-Csernáton, Mikóújfalu–Barót, Lemhény–Kézdiszentlélek között, illetve Málnásfürdő környékén.

Hargita megyének 3 millió erős lejt utaltak ki, egyebek között a Csíkkozmás–Lázárfalva, Oroszhegy–Székelyudvarhely, Gyergyócsomafalva–Gyergyóújfalu–Gyergyóalfalu közötti útszakaszok felújítására, valamint a vasúti felüljáró javítására Csíkszeredában.

Maros
megye 3,04 millió erős lejnyi támogatást kap. Ebből Görgényszentimrén polgármesteri hivatalt építenek, illetve korszerűsítik az utat Kásva–Görgényüvegcsűr felé. Felújítják többek közt a Székelyhodos–Ehed, a Mezőszabad–Galambod, a Kisbodon–Nyárádkarácsony, a Havad–Geges, a Mezőmadaras–Hidegvölgy, a Marosvécs–Idecspatak–Erdőidecs közötti, valamint a Fehéregyházáról a Petőfi Múzeumhoz vezető községi utat.

A Szatmár megyének kiutalt 2 millió erős lejes támogatáson két település osztozik: feléből a Szatmárnémetiben lévő Gorunului utcát építik át a teherforgalom számára, másik részéből pedig megkezdik a kultúrotthon és a közösségi rendőrség székhelyének építését Avasújvárosban.

Szilágy megyében Gurzófalva, Szilágyszeg és Szilágybagos kapja az 1,47 millió lejt – az előbbiekben utakat javítanak, az utóbbiban pedig bővítik a polgármesteri hivatalt. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS