2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Leült a román autópiac

2006. május 31. 11:03, utolsó frissítés: 11:03

Leült az újautó-piac áprilisban Romániában – számolnak be az országos napilapok. Elemzők szerint azért estek vissza az eladások, mert sokan az autópark-felújítást célzó, úgynevezett roncsautó-programra várnak jelentős ösztönzési programra vár, amely 30 millió régi lejes kedvezményt valószínűsít.
Pontos adatokat az eladásokról nem közölt azonban a sajtó, ám többe helyen is megjegyzik, hogy bekövetkezhetett egy kis átmeneti telítettségi állapot is. Az autóbehozatal ugyanis dinamikusan nőtt eddig és még most áprilisban is 27 és fél százalékkal több gépkocsit hoztak be, mint 2005. áprilisában.

Érdekes piaci fejlemény, hogy a hazai kocsik, elsősorban a Renault-Dacia Logan és a Daewoo név alatt ismert modellek iránti kereslet csökkent, márciushoz képest egyes becslések szerint 10 százalékkal. Az újautó-piac kedvenc modelljeivé Renault Clio és Mégane lépett elő, ezeket követi a Volkswagen Polo, és a Hyundai Accent. Nem növelte népszerűségét a Skoda, de feljövőben az Opel Astra Classic modellje, a régebbi kiadás. A Peugeot 206 is a tíz legkedveltebb modell között van.

A lapok szerint a Dacia autógyárat nem érte túl sokkolóan a romániai Logan-eladások visszaesése, mert exportjának növekedése kárpótolja ezt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS