2019. aug. 22. csütörtökMenyhért
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Folytatja külföldi terjeszkedését a Rompetrol csoport

2006. május 31. 14:27, utolsó frissítés: 14:27

A Rompetrol csoport 30 millió dollárt fordít külföldi üzemanyag-elosztó és -tároló hálózatának bővítésére. Franciaországban és Spanyolországban ugyanis az olajipari társaság tovább folytatja a Dyneff csoport integrálását, amelynek tulajdonában vagy franchise-üzemeltetésében 200 töltőállomás van, illetve jelentős importált üzemanyagtartalékokkal is rendelkezik. Az idén még két dél-franiaországi célponton való terjeszkedést helyezett kilátásba a cég, Arzens város környékén – számol be Hotnews.

A Rompetrol továbbá Bulgáriában 10 új egységgel bővíti hálózatát, és elkezdi egy 20 ezer köbméter kapacitású raktározó építését Szófia közelében. Albániában a vállalat 7 millió dolláros befektetést tervez, amelyet egy lerakó terminál építésére fordít Porto Romanóban.

A moldvai kirendeltség ebben az évben 6 új töltőállomással bővül, Grúziában a jelenlegi 15 bérelt egység mellett 5 új benzinkutat nyitnak. A Rompetrol csoport 12 országban van jelen, és idén mintegy 5 milliárd dolláros árbevételt tervez. (mfor.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS