2019. aug. 22. csütörtökMenyhért
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Folytatódik az észak-erdélyi autópálya építése, ősszel a Brassó-Bukarest szakaszt is elkezdik

2006. június 14. 15:37, utolsó frissítés: 15:37

Tíz nap múlva folytatódik az észak-erdélyi autópálya építése, a munkálatokra a kormány egyelőre 78 millió eurót hagyott jóvá – jelentette ki az MTI kolozsvári munkatársának ma Bogdan Sgârcitu, a Bechtel amerikai társaság szóvivője.

A Brassó és Bors között épülő 415 kilométer hosszúságú szakasz építésének folytatására a cég egyelőre csak 50 személyt alkalmazott. A dolgozók száma azonban hamarosan gyarapodni fog, hiszen júliusig újabb 400 munkást vesznek fel, júliusban pedig számuk várhatóan még 200-al nő. Így augusztusig közel ezer dolgozó folytathatja a munkálatokat.

Az építkezés a Kolozs megyei Tordaszentlászlón felállított telephelyre összpontosul. A szóvivő kijelentette: a 2006-ra szóló munkaterv szerint egyetlen kilométer autópályát sem adnak át, hiszen a rendelkezésükre bocsátott pénzből csak területrendezési munkálatokat végezhetnek. Ezt is csak a Kolozs megyei Aranyosgyéres és Gyalu közötti szakaszon.

Mint fogalmazott, a Bihar megyei munkálatokkal az idén azért nem foglalkoznak, mert itt lemaradást tapasztalnak a telek-kisajátítások terén. A másik ok a bihari munkálatok halasztására, hogy a rendelkezésükre álló pénzből nem dolgozhatnának hatékonyan a helyi domborzati sajátosságok miatt.

Az építkezés újrakezdése sokáig húzódott, viszont jó hír, hogy az amerikai társaság késő ősszel, sőt télen is dolgozhat. A szóvivő szerint egyes régészeti ásatási munkálatokat – amelyek egybeesnek az autópálya nyomvonalával – azért végezhetnek el télen is, mert az építők gépei alacsony hőmérsékleten is végezhetnek különböző területrendezési munkálatokat. Egyetlen akadályozó körülmény lehet az esetleg korán lehulló hó.

A Rompres hírügynökség szintén ma adott hírt arról, hogy októberben megkezdik a Brassó-Bukarest autósztráda építési munkálatait. Ezt a szakaszt a tervek szerint 2008-ra fejeznék be, 170 kilométer hosszú lenne, költségeit pedig 1,6 milliárd euróra becsülik, amelyet költségvetési forrásokból biztosítanának. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS