2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Júliustól indul a Wizz Air Budapest–Marosvásárhely járata. Januártól további olcsó utakat kínálnak

2006. június 27. 13:04, utolsó frissítés: 13:04

A Wizz Air, Közép-Kelet Európa legnagyobb diszkont légitársasága bukaresti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy jelentős mértékben növeli szerepét a román piacon. A légitársaság – a már bejelentett és júliusban startoló Budapest–Marosvásárhely mellett – 2007. januárjától még 8 új útvonalat indít, összesen 3 romániai városból. A Wizz Air alacsony árakon kínál repülőjegyeket immár Bukarestből, Aradról és Marosvásárhelyről is. Ezen városokból közvetlen járatokkal érhető majd el Barcelona, Róma, Milánó, London, Dortmund és Budapest.

A romániai piacra lépés a légitársaság korábbi régióbeli terjeszkedésének következő szerves része, hiszen a Wizz Air az elmúlt néhány hónapban sikeresen megvetette lábát Bulgáriában, Szlovéniában és Horvátországban is. Mindezzel megerősítve közép- kelet európai vezető szerepét, amit Lengyelországban és Magyarországon már megalapozott. Jelenleg a Wizz Air 7 közép-kelet európai ország 15 repülőteréről, 69 útvonalon, 40 úticélba biztosít kedvezményes árú repülőjegyeket. A légitársaság üzemelésének első két évében 3,5 millió utast szállított.

A Wizz Airnek 5 bázis repülőtere van a régióban: Magyarországon Budapest, Lengyelországban Katowice, Varsó és Gdansk, Bulgáriában pedig Szófia. A Wizz Air további járatokat kínál Poznanból, Wroclawból és Burgaszból, illetve a keleti térhódítás jegyében az idén nyártól Horvátország (Zágráb és Split) és Szlovénia (Ljubljana) is felkerült a cég célállomásai közé. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS