2019. aug. 24. szombatBertalan
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Berceanu: ha a Bechtel többre képes, akár meg is kétszereződhet az autópálya-finanszírozás

2006. június 30. 11:02, utolsó frissítés: 11:02

Az eredeti tervekhez képest az idén akár meg is kétszereződhet az észak-erdélyi autópálya finanszírozása, most már csak az amerikai Bechtel cégtől függ, hogy milyen ütemben képes végezni a munkálatokat, jelentette ki Radu Berceanu új közlekedési miniszter. A szaktárcavezető csütörtökön a Bechtel Kolozs megyei telephelyét látogatta meg.

Berceanu egyébként kinevezése óta először nyilatkozott az észak-erdélyi autópályáról. A látogatás során megállapította, hogy az építés ütemtervében már másfél éves késés tapasztalható. Ennek ellenére bizakodónak mutatkozott, hogy sikerül tartani az autópálya elkészülésének eredetileg 2012-re megszabott határidejét.

Optimizmusát azzal indokolta, hogy elégedett azzal, amit a Bechtel Kolozs megyei építőtelepen látott. Hozzátette: nagyon fontos, hogy mindkét fél betartsa vállalt kötelezettségeit. Leszögezte: nem szeretné, ha akár a munkálatok kifizetésével, akár az autópálya építésével késlekednének.

A kormány eltökélt szándéka, hogy folytatódjon az autópálya építése, mondta a miniszter, és ennek bizonyítékaként elmondta: erre az évre 78 millió eurós előleget terveztek kifizetni, de ha a Bechtel képes ennél nagyobb értékű munkálatokat is elvégezni az idén, akkor a román kormány hajlandó akár 150 millió eurót is folyósítani a vállalatnak. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS